Pénzt tarhálnak Gyurcsányék pervesztes, dúsgazdag közvélemény-kutatója számára

Hann Endre
Vágólapra másolva!
Pénzt gyűjt Hann Endre számára a Soros-egyetem egyik tanára, Tóka Gábor András. Hann Endrének, a saját bevallása szerint is hamis adatokkal operáló Medián közvélemény-kutató cég vezetőjének ugyanis sok pénzre van szüksége ahhoz, hogy egy Magyarországon jogerősen elvesztett per miatt adott esetben elmenjen akár Strasbourgig. Mint ismert: Kálomista Gábor producert perelte be, mert Hann magára ismert az Elkxrtuk című sikerfilm Endre keresztnevű, a film dramaturgiája szerint hazug közvélemény-kutatójában. A dollármédia részint szemlesütve figyeli a szegénynek nehezen mondható Hann megsegítésére indított akciót, másik része - például a Varga Zoltán vörösbáróhoz köthető baloldali propaganda-médiablog - megmosolyogtatóan ünnepel. 
Vágólapra másolva!

Minden jel szerint elfogyott a hamis közvélemény-kutatásairól is ismertté vált Medián pénze, mert jelenleg „adományokat" gyűjtenek annak vezetője, Hann Endre számára. Nehéz elhinni... A vélhetően szépen gyűlő forintokat

a Gyurcsány-közelinek tartott Hann várhatóan magas perköltségekre kell majd hogy fordítsa.

A kalapozást a „választáskutatás" szakértőjének tartott, Soros-féle CEU-tanár, Tóka Gábor András kezdeményezte a Facebookon, arra kérve mindenkit, hogy ha teheti, támogassa Hann Endrét adományokkal. Tóka a tarhálást azzal indokolja:

különben Hann Endre nem lesz képes „kiegyensúlyozott összetételű mintákat meginterjúvolni."

Ezen a ponton érdemes egy kitérőt tenni Hann Endre nyilatkozatához, amelyben maga is elismeri, hogy manipuláltak egyes adatokat annak érdekében, hogy a választókat befolyásolják döntéseik meghozatalában, és ezzel a baloldali politikusokat hozzák helyzetbe. Egy interjúból az derül ki, hogy a mediános Hann és több másik „közvélemény-kutató”

a szoros választási eredményeket prognosztizáló kutatásokat pusztán abból a célból készítették, hogy befolyásolják azokkal a választókat.

Hann Endre Forrás: atv.hu

Sokan emlékezhetnek arra a hajmeresztő Medián-kutatásra, amely

csupán hetekkel azt követően, hogy megalakult a Bajnai Gordon-vezette Együtt, máris 22 százalékot mért a gyakorlatilag még nem is működő pártnak.

A „mérés” olyannyira mellément, hogy a pártnak önállóan esélye sem volt bejutni a Parlamentbe... De voltaképpen sikert jósolt az egyik legszánalmasabb baloldali politikusnak, Juhász Péternek, aki az utóbbi években tarháláson kívül sok érdemleges politikai tevékenységet nem mutatott, 2018 után politikai értelemben el is tűnt.

Pár évvel később a Medián azt mutatta ki, hogy Karácsony Gergely és Orbán Viktor miniszterelnök fej fej mellett áll népszerűség tekintetében: 46 százalékon. A Fidesz-KDNP listája végül 49,27 százalékot kapott, míg a Karácsony-vezette MSZP-Párbeszéd lista 11,91 százalékot.

Évekig eltarthat a pénzgyűjtés

Tóka egyébként azt ígéri, hogy amennyiben az adományból marad a perköltségek kiegyenlítése után, úgy azt újabb kutatásokra fogják költeni. A gyűjtés mindazonáltal hosszúnak ígérkezik, és így várhatóan az összetarhált pénzösszeg is magas lesz.

Akár évekig is eltarthat ugyanis, amíg Hann Endre hisztijével kapcsolatban Strasbourgban döntenének, vagyis arról, hogy Strasbourg szerint Kálomista Gábor Elkxrtuk című filmjében megsértették-e a jó hírnévhez fűződő jogát vagy sem. Tudjuk: nem. Tegyük hozzá: duplán nem...

Hann Endre azt kifogásolja, hogy – szerinte – a 2021-ben bemutatott Elkxrtuk című filmben szereplő Endre nevű karaktert róla mintázták. A film, mint ismeretes, az őszödi beszéd 2006-os kiszivárogtatása utáni időszakot dolgozza fel, tegyük hozzá, páratlan sikerrel. A film a 2021-es év legnézettebb filmje lett, és nagy sikerrel vetítették a TV2-n is.

Mint ismert, a 2006-os rendőrterror idején Hann Endre Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök egyik segítője volt. Hann a kapcsolódó pert másodfokon elbukta, a per- és ügyvédi költségeket pedig természetesen neki kell állnia.