Gyereknek lenni jó!

Vágólapra másolva!
A gyermeki fantázia világokat képes teremteni. De mi történik akkor, ha a valóság ugyanolyan csodálatos, mint a szárnyaló képzelet? Ha egyszer csak életnagyságú TRex hátára lehet pattanni, lehetőség nyílik ráját simogatni, cápát etetni, trambulinon ugrálni?
Vágólapra másolva!

Mindez valósággá vált közel húsz gyermek számára, akik egy különleges gyermeknapi programon vehettek részt hétvégén a Campona bevásárlóközpont és a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ jóvoltából. Az egész napos program elején Campi várta kis barátait. A kedves szőrmók hamar belopta magát a gyerekszívekbe, és egészen a Tropicarium bejáratáig kísérte a kis csapatot. Az élmények és kalandok első színhelye a nemrég felújított játszóház volt, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól szórakoztak. A közel 1100 négyzetméteres fedett térben kedvükre válogathattak a gyerekek a különféle játékok között. Az óriási ugrálóvár, a csúszda, a labirintus, a trambulin, a mászófal, a léghoki és a labdaeső voltak a legnépszerűbbek.

A játszóházban gyorsan repült az idő. A mozgalmas program után az elhasznált energiát is pótolni kellett. A gyerekek ízlésének nem könnyű megfelelni, de a Pizza Eataliano étterem menüje telitalálat volt. Pizzát, csokis süteményt, fagylaltot és limonádét szolgáltak fel.

Ebéd után Campi, a Campona kabalaállata elvezette kis csapatát a Tropicarium bejáratáig. Ott aztán búcsút intett, amit jól is tett, hiszen a párás, trópusi meleg nem kedves szörnyeknek való. A cápás állatkert lakói között aligátorok, egzotikus hüllők, különleges madarak és majmok egyaránt megtalálhatók. Az igazi élmény azonban a rájasimogató medencénél várt a gyerekekre. Az állatokkal való ismerkedés mellett igazi esőerdő hangulatnak is részesei lehettek.

Forrás: Origo

A következő program a Jurassic-filmek világát hozta karnyújtásnyira. A Dinoexpo közel 3000 négyzetméteres elkerített területén több mint húsz animatronic, vagyis mozgó, morgó és lélegző dinoszaurusz várta az iskolásokat. Kevesen dicsekedhetnek azzal, hogy életnagyságú, mozgó tyrannosaurus hátára ülhetnek. De nemcsak a TRex hátán kihívás megmaradni, hanem ezeknek a történelem előtti állatoknak a nevét megjegyezni is. Mindkettőben jeleskedtek, a nap végére sokan megtanulták a dinó neveket.

Az átélt élmények mellé minden meghívott gyermek hazavihetett egy apróságokkal teli tornazsákot és egy kedves plüssfigurát. Ennél többet nem is lehetett várni egy tökéletes naptól.

Forrás: Origo

Köszönet érte a támogatóknak, a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központnak, a REGIO Játéknak, a Pizza Eataliano-nak, a Campona Játszóháznak, a Tropicariumnak és a DinoExpo kiállításnak.