Az Európa Liga döntője alatt sok volt a verekedés, de a rendőrök megakadályozták, hogy nagy baj legyen

Vágólapra másolva!
Tegnap este egész Európa Budapestre figyelt, mivel a Puskás Arénában játszották az Európa Liga döntőjét. A Sevilla és a Roma focicsapata csapott össze, rengeteg olasz és spanyol szurkoló érkezett a fővárosba, és lengyel, több helyen ők provokálták a verekedést, egy korábbi konfliktus miatt. Több helyen is összeverekedtek egymással a szurkolók, a rendőrök azonban mindig gyorsan elfogták őket. Ezen felül több olyan szurkolót is elfogtak, akiknél kábítószer volt. 
Vágólapra másolva!

Szerda este 21 órakor kezdődött a meccs, de egész nap lehetett találkozni a városban szurkolói csoportokkal. Többségében békésen sétáltak az utcákon, de

voltak olyan társaságok, akik egymásnak estek, többen kórházba is kerültek.

Forrás: Police.hu / Fulop Mate [email protected]

Gyorsan lecsaptak a rendőrök

Szerdán, délután kettő óra körül két szurkolótábor verekedett össze Zuglóban. A rendőrök gyorsan leállították őket, hiszen a meccs miatt nagy létszámban voltak jelen az egész városban. A gyors beavatkozás ellenére is

hárman megsérültek, közülük egy spanyol és egy svéd szurkolót kórházba vittek mentősök.

A verekedés miatt hét lengyel férfit fogtak el a rendőrök.

Forrás: Police.hu / Fulop Mate [email protected]

Két órával később már az V. kerületben vert meg két férfi egy olasz, majd egy spanyol szurkolót.

A rendőrök itt is gyorsan, 15 percen belül elfogták a két támadót a Ferenciek terén. A két lengyel férfi ellen csoportosan elkövetett garázdaság miatt indítottak eljárást.

A meccs után, hajnali egy órakor a VII. kerületi Thököly úton garázdaság miatt fogtak el egy olasz szurkolót a rendőrök, valamivel később pedig az V. kerületben találtak tűzijátékot egy kocsiban.

Háborús körülmények a Liszt Ferenc téren

A meccs előtt két szurkolói csoport a Liszt Ferenc téren esett egymásnak.

A videón jól látszik, ahogy poharakkal és székkel dobálják egymást.

Az eset után a belvárosi tér tele volt szeméttel.

Garázdaság, rendbontás, kábítószer

Rengeteg, több mint 61 ezer néző nézte végig élőben az Európa Liga döntőt a Puskás Arénában. A rendőrség közlése szerint 16 ezer olasz és 13 ezer spanyol szurkoló érkezett a meccs miatt Budapestre, valamint más országokból is jöttek szurkolók. A rengeteg ember miatt a rendőrök fokozottan ellenőrizték a főváros több kerületét.

Kiemeltek voltak ezen felül a szurkolói zónák, a szurkolók útvonalai, valamint természetesen a Puskás Aréna.

Forrás: Police.hu / Fulop Mate [email protected]

A meccs napján összesen 14 szurkolót fogtak el.

Két lengyel, egy olasz és egy magyar állampolgárt garázdaság, egy német állampolgárt rendbontás, nyolc lengyelt kábítószer birtoklása miatt, egy másik lengyelt pedig szabálysértés miatt, mert tűzijáték volt nála.