Május elseje óta olcsóbb és egyszerűbb ingázni

kelenföldi városközpont állomás autóbusz autóbusz állomás FOTÓ FOTÓTÉMA KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY utcakép
Budapest, 2021. október 4. A MÁV-Volán-csoport közösségi járművei indulás előtt a Kelenföld autóbusz állomáson, amely egy budapesti helyközi autóbusz-állomás. A 2020-ban a MÁV-Volán-csoport egységes irányítási struktúrájának megteremtésével megvalósul azon szándék, hogy a jövőben az ország valamennyi településén javuljon a közösségi közlekedési közszolgáltatás, a vidéki lakosok mobilitásának biztosítása, továbbá mindez hozzájáruljon ahhoz, hogy a városi és agglomerációs forgalom a környezetkímélő közösségi közlekedésre terelődjön át. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Május elseje óta olcsóbb és egyszerűbb ingázni Magyarországon - írta Lázár János közlekedési miniszter pénteken a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

Az oldalon látható grafikák szerint a vármegye- és országbérlet konstrukció bevezetésének első hónapjában,

májusban 427 261 új bérletet váltottak az ingázók, ennek egyharmada országbérlet, kétharmada vármegyebérlet.

Az országbérletek egynegyede és a vármegyebérletek kétharmada teljes áron, a többi kedvezményes áron kelt el - ismertette a miniszter.

A legtöbb vármegyebérletet, 78 214-et Pest vármegyében vásárolták, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében 24 665, Győr-Moson-Sopron vármegyében 21 513 fogyott májusban. A legtöbb bérletet, mintegy 70 ezret MÁV-applikációban értékesítették, a pénztárak közül a pécsi buszállomás és a győri vasútállomás adott el legtöbbet, 7-7 ezer darabot.

Lázár János kiemelte, megvan az első magyar város is, ahol teljes a tarifaközösség: Zalaegerszegen július 1-jétől a helyi közösségi közlekedésben is lehet az új bérletekkel utazni.