Közismert brüsszeli magyargyűlölőkkel kerültek egy pártcsaládba Karácsony Gergelyék

Szabadságmenet, március 15., ünnep, nemzeti ünnep, a Civil sugárút záróeseménye, Hősök tere - Andrássy út eleje, tüntetés, Karácsony Gergely, 2023.03.15.
Karácsony Gergely
Vágólapra másolva!
Többször is Magyarországot támadó határozatokat fogalmaztak meg azok az EP-képviselők, akikkel mostantól egy pártcsaládba tartozik a Párbeszéd. Karácsony Gergely párttársa, Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke név szerint említette Daniel Freundot is, aki nemrég kijelentette, hogy hazánk nem kaphat EU-s forrásokat.
Vágólapra másolva!

Az Európai Zöld Párt Bécsben rendezett 37. kongresszusán hivatalosan a pártcsalád tagjává vált a Párbeszéd - a Zöldek Pártja – írta meg a Magyar Nemzet.

Karácsony Gergely párttársa, Tordai Bence, a kis támogatottságú baloldali párt országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a zöldek nemcsak a klímáért és a társadalmi igazságosságért küzdenek, hanem a demokráciáért, a szolidaritásért és a magyar jogállamért is.

Karácsony Gergely Fotó: Polyák Attila - Origo

Tordai közismert magyargyűlölő brüsszeli politikusokkal példálózott, amikor megemlítette Rui Tavarest, Judith Sargentinit, Gwendoline Delbos-Corfieldet és Daniel Freundot, akik mint mondta, Jávor Benedekkel közösen dolgozva védték meg a magyar emberek jogait.

Rui Tavareshez, Judith Sargentinihez és Gwendoline Delbos-Corfieldhez is egy-egy hazánkat súlyosan elítélő európai parlamenti jelentés fűződik.

A héten az EP elfogadott egy határozatot, ami megkérdőjelezi, hogy Magyarország hitelesen el tudja-e látni az Európai Unió Tanácsának jövő évi soros elnökségét. A jelentés közvetlen előzménye, hogy május 15–17. között járt hazánkban az EP zsarolóbizottsága, hogy az uniós támogatások felhasználását ellenőrizzék.

A zsarolóbizottság tagja volt Daniel Freund is, aki nemrég a Twitteren

„No EU money" (Nincs EU-s pénz) kijelentéssel kommentálta a magyar kormány három részből álló jelmondatát: „No migration! No gender! No War!" (Nem a migrációra! Nem a genderre! Nem a háborúra!)

A Tordai által szintén pozitív példaként említett Gwendoline Delbos-Corfield a napokban azt nyilatkozta: itt az ideje, hogy elindítsák a vitát a Európai Unió Tanácsának magyar elnökségéről. A francia baloldali politikus amiatt aggódik, hogy ha Magyarország lesz az elnök, hogyan alakul majd az Unió ukrajnai háborúhoz való viszonya, hiszen közismert Magyarország békepárti álláspontja.