Továbbra is mindent tagad az aszódi kettős gyerekgyilkos - videó

holttest, aszód, társasház, bűntény, bűnügy, halott, helyszínelők, rendőrség, aszódi kettősgyilkosság
Aszód, 2022. május 27. Bűnügyi helyszínelők egy aszódi társasházban, amelynek egyik lakásában két holttestet találtak 2022. május 26-án este. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya emberölés bűntettének gyanúja miatt indított büntetőeljárást. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
A szomszédok egy lakásból áradó bűz miatt hívták ki a rendőrséget, azonban arra senki sem volt felkészülve, ami bent várta őket. A lakásban két fiatal lány feküdt holtan, ugyanis az apjuk végső elkeseredettségében úgy döntött, hogy végez velük, majd saját magával is. A férfi a gyilkosságok után vonat elé ugrott de túlélte, így most a bíróságon kell felelnie a tetteiért. Ma a bíróságon előkészítő ülést tartottak az ügyben, ahol a férfi kitartott amellett, hogy nem emlékszik semmire. 
Vágólapra másolva!

Továbbra is azt állítja az aszódi kettős gyerekgyilkosság vádlottja, hogy

nem emlékszik semmire, ezért nem is tett beismerő vallomást a mai előkészítő ülésen

- tudta meg az Origo Gyimesi Kingától, a Budapest Környéki Törvényszék sajtószóvivőjétől. Az ügy tárgyalása szeptemberben folytatódik.

Álmukban, baltával végzett velük

2022. május 20-án egy 14 és egy 16 éves lány éppen a kéthetente esedékes látogatását töltötte az apjánál. A szülők 2018 óta külön éltek, a válásukat azonban csak 2022 áprilisában mondta ki a bíróság, ami alapján

a gyerekek felügyeletét az anya kapta, az apának pedig két hetente volt lehetősége kapcsolattartásra a gyerekeivel.

Aszód, 2022. május 27. Bűnügyi helyszínelők egy aszódi társasházban, amelynek egyik lakásában két holttestet találtak 2022. május 26-án este. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya emberölés bűntettének gyanúja miatt indított büntetőeljárást. MTI/Mihádák Zoltán Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Miután a látogatás hivatalos vége után a gyerekeket a férfi nem vitte haza, és nem is jelentkeztek az anyjuknál, a nő bejelentést tett a rendőrségen, akik ki is mentek a férfi aszódi lakásához, azonban miután a kopogásukra nem érkezett válasz, elmentek. Később derült ki, hogy ekkor a gyerekek már nem voltak életben.

A férfi május 20-án este álmukban támadt a lányokra, egy baltával és egy késsel meggyilkolta őket.

A gyilkosságok után a férfi autóba ült és a Heves Vármegyei Adács településre ment, ahol feladta a végrendeletét postán, majd egy érkező vonat elé ugrott.

Aszód, 2022. május 27. Bűnügyi helyszínelő egy aszódi társasházban, amelynek egyik lakásában két holttestet találtak 2022. május 26-án este. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya emberölés bűntettének gyanúja miatt indított büntetőeljárást. MTI/Mihádák Zoltán Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Eközben május 26-án a szomszédok a házban terjengő bűz miatt bejelentést tettek, mire a rendőrök és a tűzoltók behatoltak a házban és megtalálták a két lány holttestét.

A gyilkos férfit életveszélyes állapotban, mentőhelikopter vitték kórházba, ekkor azonban még semmit sem tudtak róla, ugyanis nem voltak nála iratok.

Miután a Pest vármegyei nyomozók kiderítették, ki is ő valójában, folyamatosan rendőrök őrizték, mivel még hetekig nem volt kihallgatható állapotban. A férfi végül június 20-án került olyan állapotában, hogy a kórházat el tudta hagyni. Azonnal a rendőrségre vitték, és kihallgatták, majd letartóztatták és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe került.

A kihallgatásai során mindig azt mondta, hogy nem emlékszik semmire, azonban

a szakértők szerint ez nagy valószínűséggel a védekezés módjának tekinthető, nem szenvedett ugyanis olyan sérülést, amely károsította volna az emlékezeti funkciókat.

A vádirat szerint a férfi a válás után határozta el, hogy bosszút fog állni az őt ért sérelmek miatt, majd végez magával. Terve megvalósításához vásárolt egy baltát, majd 2022. május 20-án a testvérének, egy ügyvédnek, illetve a Gödöllői Járásbíróságnak is

leveleket fogalmazott meg, amelyekben leírta, hogy tervét nem tartja helyesnek, azonban az őt ért igazságtalanságok erre kényszerítik.

A gyerekek egyébként nem szívesen mentek az apjukhoz látogatóba, mivel a férfi évek óta rettegésben tartotta őket.

Ha Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!