Már súlyos károkat okoznak az esőzések több vármegyében - videó

eső, zápor, Budapest, időjárás, illusztráció, 2023.05.14.
Vágólapra másolva!
Nógrád vármegyében a megáradt Kövicses patak miatt teljes szélességében lezárták a 2408-as utat, Pásztó és Galyatető irányából, továbbá az úttestre került nagy mennyiségű csapadék miatt a Pásztó és Szurdokpüspöki között lévő 2407-es számú utat - olvasható a rendőrség honlapján.
Vágólapra másolva!

A napok óta tartó esőzés miatt Nógrád vármegyében megáradt a Kövicses patak, amely elöntötte az úttestet Mátrakeresztes, Kékesi úton, ezért a településen áthaladó 2408-as számú utat, Pásztó és Galyatető irányából is a rendőrség bizonytalan ideig lezárta.

Mátrakeresztes település elején és végén a jármű forgalmat a rendőrség visszafordítja.

Szintén az időjárási körülmények miatt jelenleg az úttestre került nagy mennyiségű víz miatt járhatatlan a 2407-es számú út Pásztó és Szurdokpüspöki települések között, ezt az útszakaszt a járművezetők a 21-es számú főút igénybevételével tudják elkerülni.

A katasztrófavédelem közlése szerint a Nógrád vármegyei Pásztóról több bejelentés is érkezett a koradélutáni órákban.

A Kékesi úton egy családi házat veszélyeztet a víz, amit az egységek homokzsákokkal próbálnak visszatartani.

A Tóthegyes úton egy családi ház udvarát 50-60 centiméter magasságban elárasztotta az esővíz. Ugyancsak Pásztón a Nyikom utcánál kiöntött a patak, melynek hídját a tűzoltók lezárták a forgalom elől. Bercel településen, a Tabáni úton egy családi ház földszintjét és pincéjét is elöntötte a víz.

A felhőszakadás és a zivatar egyre több feladatot ad a tűzoltóknak a koradélutáni órákban.

Súlyos károkat okoznak az esőzések Heves vármegyében is

A Heves vármegyei Recsken egy Gárdonyi Géza utcai lakóházat öntött el az esővíz a déli órákban.

Mátraderecskén a nagymennyiségű csapadék több utcát is elárasztott, köztük a Kossuth Lajos utcából, a Mátyás király utcából és az Árpád utcából is jelentettek károkat.

Egyes lakóházak lakhatatlanná váltak, az Almás patak is kilépett a medréből a településen.

Eső Egerben:

Egerben a vasútállomás mellett is áll a víz. A gépjárművek több mint tíz centiméteres vízben közlekednek, ami lassítja a forgalmat és fennakadásokat okozhat - írja a Heol.