Fegyverrel támadt a rendőrökre egy nógrádi férfi

Vágólapra másolva!
Megverte lakótársát egy nógrádi férfi, majd amikor a rendőrök intézkedni akartak vele szemben, a férfi fegyvert szegezett rájuk, és azzal fenyegetőzött, hogy lelövi őket.
Vágólapra másolva!

A rendőrök június 6-án délután elmentek egy nógrádi településen lévő házhoz, mert megtudták, hogy az ott élő férfi megverte idős lakótársát. A férfit nem találták otthon, azonban a bejelentő segítségével elérték őt, melynek során a férfi kihangosított telefonon keresztül

közölte a rendőrökkel, hogy ha utána mernek menni, akkor le fogja őket lőni.

A rendőrök rövid időn belül megtalálták a férfit a település egyik büféje előtt. A férfi amint észrevette a rendőröket, fegyverrel a kezében, támadóan megindult feléjük, miközben ezt kiabálta:

A rendőrök felszólították, hogy dobja el a fegyvert, amit a férfi nem tett meg, ezért az egyik rendőr figyelmeztetésképpen a levegőbe lőtt.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A férfi erre mindkét kezét leengedte, és a fegyvert az ismételt figyelmeztetésre eldobta, azonban a másik kezét a háta mögé rejtve

közölte a rendőrökkel, hogy ami nála volt, riasztó pisztoly volt, viszont a hátratett kezében éles lőfegyver van, és akkor sem teszi le, ha lelövik,

majd hirtelen előrántotta a fegyvert, és az egyik rendőrre szegezte.

Az ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt kihallgatta. A férfi kihallgatás során nem tett vallomást.

Az ügyészség javasolta a férfi letartóztatását a szökés, rejtőzködés, illetve a bűnismétlés veszélye miatt, melyről a bíróság holnap dönt.