Egy férfi két lakást bérelt ki Miskolcon, amiket később prostituáltaknak adott ki. Ezzel több mint egy millió forintot szerzett meg. Ezen felül a férfi szerencsejátékot szervezett a lakásában.

A férfi azért bérelt ki két lakást Miskolcon, hogy azokat kiadja prostituáltaknak. A nők telefonon egyeztettek a férfival, majd a meghatározott időpontokban használták a lakást. Cserébe napi bérleti díjat fizettek. A férfi ezzel több mint 1,5 millió forintot keresett.

Képünk illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

Ezen felül a férfi 2020 márciusától legalább 20 alkalommal szervezett illegális szerencsejátékot az otthonában. A kártyapartin a résztvevők meghatározott összegekért tudtak zsetont venni. Az összegyűlt összegekből a férfi levont pár tízezer forintot magának, a többiből kifizette a kártyaosztót, a fennmaradó összeget pedig kifizette a résztvevőknek a helyezésük szerint.

A férfi az előkészítő ülésen beismerte a tettét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a bíróság prostitúció elősegítése és tiltott szerencsejáték szervezése miatt 1 év 8 hónap, végrehajtásban 2 év 8 hónap felfüggesztett büntetésre ítélte – írja a Miskolci Törvényszék.