Minden magyar embernek joga van tudni, hogy Budapest főpolgármestere és Gyurcsány Ferenc egykori bizalmasai kiktől, miért, és minek a fejében kaptak ennyi támogatást külföldről, és mit ígértek cserébe idegen országok pénzembereinek - közölte Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője éppen ezért a baloldal elmúlt 33 évének legsúlyosabb botrányának további vizsgálatát kezdeményezi a nemzetbiztonsági bizottságban. 

Kocsis Máté legújabb bejegyzésében közölte, hogy fel kell tárni a több mint félmilliárd forintnyi külföldi pénz eredetét, ezért szerdán a titkosszolgálatoknál indítványozni fogja a baloldal pénzmosási ügyének további vizsgálatát.
Az elmúlt 10 napban mindenki számára világossá vált, hogy Budapest főpolgármestere pénzmosási ügybe keveredett. A magyarázkodása nevetséges, de maga az ügy veszélyes.

A Fidesz frakcióvezetője szerint miközben egyre többen követelik a nagy mennyiségű valuta eredetének tisztázását, Karácsony Gergely napról napra zavartabban viselkedik, lódít és nevetséges állításokkal igyekszik tisztára mosni magát. Például azt mondja, hogy ezt a rengeteg külföldi pénzt "adománygyűjtő ládikákba" dobálták be az őt támogatók tízezrei. Persze, bizonyára így történt. Ugyanakkor arra már nem válaszol, hány ilyen láda volt, hol voltak ezek kihelyezve, milyen méretűek, és manapság használatban vannak-e még. Vagy legalább arra válaszolhatna, éber állapotban volt-e akkor, amikor ezt a töménytelen pénzt elfogadta.

Egyre több a kérdés Karácsony Gergely pártfinanszírozási botrányábanForrás: Origo

A Fidesz frakcióvezetője szerint sok ember számra nehezen elképzelhető tehát, hogy Karácsony Gergely városvezetői tevékenységéért rajongó budapestiek tömegei a gondosan összekuporgatott angol fontjaikat és eurójukat hónuk alá csapva felkutatják a titkos dobozokat, hogy támogathassák a későn kelő főpolgármester politikai ambícióit még egy évvel azután is, hogy az visszalépett a jelöltségtől.
Ez a magyarázat nyilvánvalóan komolytalan és nevetséges, ám ugyanakkor mégsem lehet félvállról venni, hiszen Budapest főpolgármestere egy vegytiszta pénzmosási ügybe keveredett. Veszélyes balfácánkodás ez.Amit tudunk: külföldi százmilliók, idegen érdekek, pénzmosás, zavaros magyarázatok, egy Perjés Gábor nevű törökbálinti táskás ember, aki számlára teszi a fekete "mikroadományokat", eközben ismét előkerülnek a Gyurcsány-korszak kulcsfigurái: Szigetvári Viktor, Bajnai Gordon és Ficsor Ádám.
Amit viszont még nem tudunk: valójában honnan volt a külföldi pénz?

Kocsis szerint erre kell választ adniuk a titkosszolgálatoknak, mert minden magyar embernek joga van tudni, hogy Budapest főpolgármestere és Gyurcsány Ferenc egykori bizalmasai kiktől, miért, és minek a fejében kaptak ennyi támogatást külföldről, és mit ígértek cserébe idegen országok pénzembereinek.

Kitől kapott Karácsony Gergely 506 millió forintot?

Mint arról korábban beszámoltunk, Karácsony két éve összevissza beszél arról, hogy a tavalyi miniszterelnök-jelölti kampányát pontosan miből és mennyi pénzből fizette. Márki-Zay Péter korábban elárulta a sajtónak, hogy a főpolgármester kampánya 500 millió forintba került, amit Karácsony következetesen tagadott. A Nemzeti Információs Központ néhány napja nyilvánosságra került jelentéséből azonban egyértelműen kiderült, hogy hazudott a főpolgármester.

Több mint 506 millió forint mozgott az egyesülete számláján, ráadásul azt készpénzben fizették be.

Rengeteg a kérdés Karácsony Gergely 500 millió forintos kampányfinanszírozási botránya kapcsánForrás: Origo

Karácsony korrupciós botrányával kapcsolatban számos, kínzó kérdés felmerült.

  • Kitől kaphatott ennyi pénzt Karácsony egyesülete?
  • A mai világban miért volt szükség készpénzben gyűjteni támogatásokat, és aztán úgy betenni a bankba az állítólagos adományokat?
  • Ki profitált a vesztes választási kampányból?
  • Miért van kísérteties hasonlóság Márki-Zay guruló dolláros botránya és Karácsony mozgalmának ügye között?
  • Miért különösen veszélyes ez az átláthatatlan finanszírozási gyakorlat Magyarország függetlenségére?

Többek közt ezek azok a kérdések, amelyeknek Bohár Dani utánajárt szakértők és az érintettek megkérdezésével. A Patrióta Youtube-csatornájának erről készült videóját alább tekinthetik meg. 

Mint arról korábban beszámoltunk, Karácsony Gergely egyesülete, a 99 Mozgalom a 2021-es évet vesztességgel zárta, de tavaly az „adománygyűjtő dobozokban" 22,6 millió forint maradt. Az egyesület éves pénzügyi beszámolóiban keveredik a támogatás és az adomány megnevezés, és a korábban ismertnél mintegy százmillió forinttal nagyobb pénzmozgásról vallanak.