Tizennyolcadik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett szexuális kényszerítés miatt állhat bíró elé egy nyugdíj előtt álló férfi amiatt, amit egy gyerekkel tett. 

A Keszthely környékén élő férfi 2021 júliusában ismerőse házának hátsó kertjében volt, amikor észrevette, hogy a szomszédos veteményesben, az ott bérlőként élő pár 15 éves lánya paradicsomot szed. Mivel a férfi már többször dolgozott az ismerősénél, a szomszédban élők sem voltak számára ismeretlenek. A két ház közötti kapun átment a gyerekhez és beszélgetni kezdett vele.

Hirtelen megölelte és megfogta a mellét, amitől a kislány megrémült.

A férfi a kertkapuban megvárta, és amikor a lány megpróbált elmenni mellette, elkapta az alkarját, visszahúzta és ismét megfogta a mellét. A lánynak végül sikerült kiszabadulnia a szorításból és aztán elmenekülni.

Az ügyészek tizennyolcadik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett szexuális kényszerítés miatt emeltek vádat a férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre és tiltsa el minden olyan foglalkozástól, ahol gyerekekkel érintkezhetne.