A nemzeti ellenálló-képesség növelése és a haderő folyamatos fejlesztése korszakhatárhoz ért, a Magyar Honvédség átfegyverzése a legmodernebb, NATO-kompatibilis high-tech eszközökkel szemeink előtt valósul meg - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf Szentesen. 

Embert várunk a vasra! - mondta a honvédelmi miniszter, amikor pénteken Szentesen bejelentette: jelentkezőket toboroznak a Lynx, azaz a Hiúz típusú páncélozott harcjárművel felszerelt lövész zászlóaljba, megemelt illetménnyel, amely belépő őrvezetői szinten bruttó 737 ezer forint. Szalay-Bobrovniczky Kristóf kifejtette, a nemzeti ellenálló-képesség növelése és a haderő folyamatos fejlesztése korszakhatárhoz ért. A Magyar Honvédség átfegyverzése a legmodernebb, NATO-kompatibilis high-tech eszközökkel szemeink előtt valósul meg - fogalmazott.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A haderő folyamatos fejlesztése korszakhatárhoz értForrás: MTI/Rosta Tibor

Megszülettek a megfelelő szervezeti és személyi döntések is ahhoz, hogy modern, magas harcértékű, jól vezetett és elszánt haderő biztosítsa a magyar emberek vagyonát, életét és kultúráját, természetesen a NATO részeként, annak támogatásával - hangsúlyozta a miniszter a honvédségi nyílt napon tartott sajtótájékoztatón.