A bíróság elrendelte egy nógrádi testvérpárnak és az egyikük fiának a letartóztatását, miután csoportosan raboltak ki és vertek meg egy szécsényi boltost.

Egy 32 és 31 éves testvérpár, az egyikük fia és még 10 családtagjuk augusztus 4-én bementek egy szécsényi üzletbe, ahol szétszóródtak, hogy a tulajdonos és a pénztáros figyelmét eltereljék. A 14 éves fiú megpróbált eltenni a kabátjába két napszemüveget, de ezt a tulajdonos észrevette és felszólította a fiút, hogy hagyja el a bolt, a fiú azonban ezt nem tette meg, így a tulajdonos megpróbálta elvenni tőle a szemüvegeket.
Ekkor a fiú lefogta és többször megcsavarta a férfi kezét, valamint nyakon is ütötte, miközben a családtagjai körbevették őket és lökdösni kezdték a férfit. A tulajdonosnak nehezen, de sikerült kiterelnie a tömeget a boltból, majd megpróbálta bezárni az ajtót, azonban ekkor a feldühödött tömeg befeszítette az ajtót, rángatta a kirakatot, megdobálták a férfit és veréssel és gyilkossággal fenyegették. A tulajdonos paprikasprayvel próbálta megfékezni őket.

A bolt kamerájának a felvételeForrás: Ügyészség

Ekkor a testvérpár és a fiatalkorú, valamint egy gyermekkorú társuk nekitámadtak a férfinak, a bolt hátsó részébe lökdösték, ahol megverték. Az eseményeket észrevette egy ember, aki bement a boltba, megvédte a tulajdonost és kihívta a rendőrséget. A fiatal fiú ellen rablás, valamint – anyjával és annak testvérével együtt – csoportosan elkövetett garázdaság miatt indult büntetőeljárás, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatásukat az ügyészség indítványára.