Margarita Simonyan, a Rosszija Szegodnya médiacsoport és az RT tévécsatorna főszerkesztője közölte, hogy a Fox News egykori műsorvezetője interjút kért Vlagyimir Putyintól.

Carlson egyébként nagyon is szeretne egy interjút Vlagyimir Putyinnal. Ha hirtelen valaki meghallgatná a kérést, és átadná azt az elnöknek, az nagyszerű lenne

– mondta. A Magyar Nemzet összefoglalója szerint korábban az orosz–ukrán háború kapcsán Carlson a Mandinernek adott interjújában kifejtette:

az Egyesült Államok meg akarja dönteni a Putyin-kormányt, rezsimváltást akar. Ki akarja nyírni az elnököt, és leváltani valaki olyasvalakire, akinek megfelel az amerikai vezetésű világrend.

Azzal kapcsolatban, hogy legyőzhető-e Oroszország, az amerikai sztárújságíró úgy fogalmazott: Oroszország nem Afganisztán vagy Szíria, és utóbbiak hiába a világ legszegényebb országai, Amerika még őket sem tudta legyőzni húsz év alatt. Így Oroszország megdöntése Carlson szerint egyenesen „őrültség", hiszen az egységesebb jelenleg, mint hazája, amely ráadásul a csőd felé halad.

Tucker Carlson még a Foxnál.Forrás: Magyar Nemzet

Kirúgták őszinteségéért

Korábban a Fox News felfüggesztette az adásából Tuckert, aki a legmagasabb nézettségű amerikai újságíró volt az Egyesült Államokban. A csatorna szerződésszegéssel vádolta Carlsont a saját műsorának elindítása miatt a Twitteren, aki viszont az amerikai alkotmány első kiegészítésére hivatkozik, amely garantálja számára a szólásszabadságot.

Carlson korábban rendszeresen bírálta Joe Biden amerikai elnököt. Így vizsgálatot követelt az amerikai vezető fia, Hunter Biden ellen, és a demokratákat szarvasgombát kereső disznókhoz hasonlította hatalomvágyuk miatt. Emellett bírálta az amerikai hatóságokat a Kijevnek nyújtott katonai segélyekre fordított túlzott kiadások miatt is.

A sztárműsorvezető korábban már számos nagy népszerűségnek örvendő politikussal készített interjút, többek között Donald Trump volt amerikai elnökkel és Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel.

A volt amerikai elnökkel készült interjú azóta már majdnem 266 millió ember tekintette meg.