Rendőrségi feljelentést tesz a hódmezővásárhelyi Fidesz képviselő-csoportja a Nyugdíjas Lakóparkban bekövetkezett sajnálatos haláleset miatterről adott hírt Délmagyar.hu. A Magyar Nemzet szemléje szerint az ügyben így nyomozás indulhat. A témában Bálint Gabriella, a KDNP helyi elnöke csütörtökön tartott sajtótájékoztatót, azt hangsúlyozta: elfogadhatatlan szakmai hiba, hogy egy 94 éves emberre nem néztek rá mindennap. Szavai szerint sokkolta Hódmezővásárhely lakosságát a napokban megjelent hír, hogy napokig holtan feküdt egy idős ember az egykor szebb napokat látott nyugdíjas lakóparkban, úgy, hogy a város által üzemeltetett intézményben ez senkinek sem tűnt fel. Közben kiderült az is: lehet, hogy nem ez az első ilyen eset az otthonban.

Márki-Zay Péter polgármester az eset kapcsán ismét sunnyog, kibúvót keres a felelősség alól és hárít. Ha a bukott miniszterelnök-jelölt a városával foglalkozna és nem országos pártpolitikai kérdésekkel, talán az ilyen esetek is elkerülhetők lennének

– mondta Bálint Gabriella. Kiemelte, hogy Márki-Zay Péter öt éve polgármester, nem visszafelé kellene mutogatnia, hanem vállalni kellene a felelősséget.

Az intézményt öt év alatt sikerült leépíteniük, a lakások egy része üresen áll, és mint a mostani eset bizonyítja, súlyos dolgok történnek a kerítésen belül.

A polgármester abban is ferdített, hogy a vezetőt emiatt bocsátották el, ugyanis amúgy is távozott volna, hiszen köztudomású, hogy szülési szabadságra ment. Márki-Zay Péter tisztázza, hogy ki vezette az intézményt a haláleset idején, kinek a felelőssége, hogy három nap után találtak rá a férfira

– emelte ki.

Mindenre fényt deríthet a nyomozás

Bálint Gabriella hangsúlyozta, hogy méltatlannak és felháborítónak tartják a nyugdíjas lakóparkban történteket. Kiemelte, hogy azonnali kivizsgálásra van szükség, és mivel a polgármesternek már nem tudnak hinni, ezért feljelentést tesznek.

Napokig hevert a holttest a nyugdíjas lakópark egyik lakásában.Forrás: Kovács Erika

Szeretnénk, ha a vizsgálat arra is kiterjedne, hogy az elhanyagolás közrejátszott-e az idős férfi halálában.

Hozzátette:

érthetetlen, hogy egy ilyen megrázó halálesetnek kell megtörténnie ahhoz, hogy hogy egyáltalán felmerüljön az intézmény munkatársaiban, hogy egy 94 éves emberre mindennap ránézzenek. Ez egy elfogadhatatlan szakmai hiba! Ráadásul a lakóparkban élők komoly pénzt fizetnek havonta szolgáltatási díjként.

Újabb botrány, egy másik halálesetet sem vettek észre 

Három napon keresztül rá sem néztek a nyugdíjas bácsira, a helyiek elmondása szerint azt, hogy valami baj van, csak onnan vették észre, hogy több napon keresztül nem vitte be az ebédjét

derül ki a HírTV tudósításából, amely arra is kitér,

a helyiek szerint nem csak egy haláleset történt, egy másik, 80 éves bácsit fél nap után találtak meg, őt is csak azért, mert rendszeresen járt hozzá egy privát gondozó. Miután nem érte el telefonon, értesítette a portaszolgálatot, ezután találták meg.