Kinevezte a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektorának Sepsi Enikőt Novák Katalin államfő. A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint az egyetem új vezetőjének megbízatása szeptember 6-tól 2028. szeptember 5-ig tart.

Sepsi Enikő rektori pályázatát augusztus 28-i ülésén az egyetem szenátusa 16 igen szavazat mellett, egyhangú döntéssel érvényesnek találta, a pályázati anyagban foglaltakat elfogadta, és ez alapján Sepsi Enikőt alkalmasnak tartotta és javasolta a fenntartó felé a pályázat elfogadását - írta a Magyar Nemzet. 

Ezt követően az intézményt fenntartó Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriuma is elfogadta Sepsi pályázatát, és kezdeményezte Csák János oktatásért felelős miniszternél Sepsi Enikő rektori megbízásának előterjesztését Magyarország köztársasági elnöke részére. Novák Katalin ezt követően, szeptember 5-én hozta meg a döntést, amely másnap jelent meg a Magyar Közlönyben.

Sepsi Enikő az SZFE új rektoraForrás: Origo

Sepsi Enikő a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Művészettudományi és Szabadbölcsészet Intézetének alapító vezetője. Az ELTE-n magyar–francia szakon 1993-ban végzett, doktori tanulmányait 1996 és 2000 között a Sorbonne-on, a párizsi École Normale Supérieure-ön és az ELTE Irodalomtudományi Doktori Programjában folytatta. Szakterülete a modern és kortárs francia és magyar költészet, a színháztudomány, fordítástudomány, vallástudomány. A professzort 2010-ben a francia miniszterelnök az Akadémia Pálmák Lovagi fokozatával tüntette ki, 2022-ben pedig megkapta a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét is.