Néhány napja kiderült, hogy Svédországban az általános iskolákban társadalmi ismeretek órán egy olyan kisfilmet vetítenek, amelyben Magyarországot szidják, és amelynek egyik főszereplője a szélsőbaloldali aktivista, Gulyás Márton. Gulyást a közelmúltban az Egyesült Államokban, az amerikai adófizetők pénzén képezték ki, és zavaros pénzügyi háttérrel üzemelteti a dollárbaloldal egyik legfőbb propagandacsatornáját, a Partizánt. 

A svédek (....) valamilyen érthetetlen oknál fogva szükségét érzik, hogy összevissza hazudozzanak Magyarországról

- s ez az eredeti szándék éppen olyan felháborító és tolerálhatatlan, mint az a tény, hogy ehhez a becstelenséghez azonnal találnak idehaza készséges sameszokat, mamelukokat, farizeusokat és kufárokat - írja Bayer Zsolt.

Közülük is a legerősebb magyarellenes propagandát Gulyás Márton folytatja.

Na, de ki ez a szélsőbaloldali aktivista, Gulyás Márton?

Forrás: Origo

Gulyás egy középosztálybeli család harmadik gyermeke, édesapja Gulyás Gyula dokumentumfilm-rendező. Gulyás Mártont felvették a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, de azt nem végezte el, összesen négy hónapot járt az intézménybe.

Nem felelt meg a követelményeknek. Azaz, elzavarták. Magyarázkodásában ezt azzal indokolta, hogy "túl radikális gondolkodása miatt" rossz volt a viszonya a tanárokkal - ami az Ascher Tamásék irányította intézményben nehezen hihető.

Művészként neki csak a kudarc jutott, azonban az állami pénzeket nem vetette meg. Már 2008-ban 120 millió forintot kapott a Krétakörrel együtt a Gyurcsány-kormánytól - akkor természetesen nem gondolta még vállalhatatlannak a kormányzati támogatást.

Gulyás aktív politizálása 2012-ben vette kezdetét. Akkor a Hallgatói Hálózat nevű szélsőbaloldali álcivil szervezet tüntetésén szólalt föl. Majd

2013 májusában Markó Iván Az ember tragédiája című táncszínházi adaptációjának bemutatóján bekiabálásokkal zavarta meg a tapsot

a Pesti Magyar Színházban - tiltakozva az állami támogatások ellen (mert azt csak Gyurcsány adhat, neki, Gulyás Mártonnak). A Főiskoláról elzavart tehetségtelen ember, aki sokáig Schilling Árpádék Krétaköre körül is sündörgött, a zseniális, világot hódító művészt, Markó Ivánt próbálta provokálni. A vége egyébként az lett, hogy Gulyás Márton elkullogott. 

2015 augusztusában azzal hívta föl magára a figyelmet, hogy a velencei biennálén a magyar pavilon kiállítását megzavarta. Gulyásék a magyar kormány kerítésépítése ellen is agresszívan tiltakoztak, az olasz rendőrségnek kellett közbeavatkozni.  

2017-ben Gulyás Márton festékkel öntötte le a Sándor-palotát, amiért 300 óra közmunkára ítélték.

Gulyás előzetesbe is került, majd gyorsított eljárásban hozták meg az ellene szóló ítéletet.

A szélsőbaloldali propagandista

Ezt követően sorozatos sikertelen tüntetésszervezés és a dollárbaloldal oldalán megélt választási vereség után újabb ötlete támadt: propagandista lesz. Így 2020-ban útjára indította a Partizánt, egy szélsőbaloldali propagandacsatornát a Youtube-on.

Partizán, Karácsony Gergelynek hízeleg éppen Gulyás MártonForrás: Youtube/Partizán

Gulyás Partizánja is komoly dollártámogatásban részesült az elmúlt években.

Éppen a választást megelőző esztendőben, 2021-ben emelkedett évi ötmillióról 272 millióra, majd 2022-ben már 471 millióra (!) a Partizán bevétele. Egyszerűbben,

Gulyás Márton szavaival élve: „végső soron ott van a sornak a végén Soros György is, ezt kár eltagadni”.

Az összefonódásokról és a dollármédia és a dollárbaloldal pénzügyeiről ebben az írásunkban olvashatnak bővebben. A legújabb fejleményekről pedig a Magyar Nemzet számolt be.

Forrás: Origo

Az Egyesült Államokban kiképzett, amerikai érdekeket képviselő propagandista

Gulyás Márton idén március 21-én jelentette be, hogy többhetes ösztöndíjas képzésen vesz részt Amerikában. A Partizán nevű Youtube-műsort működtető szélsőbaloldali aktivista

nem is titkolta, hogy az ösztöndíjat az amerikai kormánytól kapta.

Joe Biden embere, David Pressman, a magyar kormányt rendszeresen támadó budapesti amerikai nagykövet választhatta ki Gulyás Mártont az Egyesült Államok kormánya által meghirdetett és finanszírozott ösztöndíjra – írtuk korábban.

Mivel az Egyesült Államok külügyminisztériumának programjáról van szó, ezért alapvetően amerikai költségvetésből finanszírozzák. Azonban a nemzetközi oktatási intézet működteti (Institute of International Education, IIE), ami viszont már

Soros György alapítványához köthető.

A bevételekből osztalék formájában Gulyás is részesül, ahogyan ebben a cikkben megírtuk.

Világos, hogy a választások idején kiemelkedő szerepet szántak neki. Így volt ez 2018-ban, 2022-ben, és így lesz 2024-ben, az önkormányzati és európai parlamenti választásokon is.