Jelentősen módosul a menetrend hétfőtől a Budapest-Tatabánya-Győr-Hegyeshalom fővonalon, miután szeptember 18-án megkezdődik a Biatorbágy és Szárliget közötti szakasz felújítása.

A tájékoztatás szerint a három hónaposra tervezett vágányzár október 26-ig tartó első ütemében is már hosszabb eljutási időre, rövidebb útvonalon közlekedő vonatokra és pótlóbuszos átszállásra kell számítaniuk az utasoknak.

A karbantartással érintett szakaszon napközben menetirányonként és óránként egy személyszállító vonat fog közlekedni, átszállásmentes kapcsolatot biztosítva Bécs, Győr, Tatabánya és Budapest között.

Ezek a vonatok Kelenföld és Tatabánya között nem állnak meg.

A reggeli időszakban Tatabánya felől egy G10-es és két személyvonat segíti a közvetlen eljutást a Déli, illetve a Keleti pályaudvar felé.

A személyvonatok helyett eltérő megállási renddel gyorsjáratú, valamint több helyen is megálló pótlóbuszok közlekednek majd Tatabánya és Budaörs között.

A kép illusztráció!Forrás: MÁV

A soproni és szombathelyi InterCity-k Tatabányáig közlekednek, ahonnan pótlóbusszal lehet Kelenföldig eljutni.

A MÁV a közleményben felhívta a figyelmet, hogy a győri fővonalon utazók ne megszokásból utazzanak, hanem előre tájékozódjanak a www.mav.hu/egyesvonal weboldalon, amelyet folyamatosan frissítenek.

A módosított menetrendek a MÁV online felületein, a MÁV applikáción és az ELVIRA-n várhatóan szombattól lesznek elérhetők.

Az egyes járatok esetében a pótlóbuszos eljutást is ekkortól fogják jelezni a menetrendi keresők - írták a közleményben.

(A címlapi kép illusztráció!)