Gátlástalan tolvaj volt Manuel, az RTL Klub kínosan megbukott valóságshow-jának, a Voice-nak a zsűritagja. Ez úgy derült ki, hogy maga dicsekedett ezzel egy másik RTL Klub-figura, a Márki-Zay Péter kampánytanácsadójaként is dolgozó VV Zsolti Youtube-műsorában.

VV Zsolti műsorában Manuel elmondta, "(...) elkezdtem ugye lopkodni az iskolában. Merthogy én azért lettem először kirúgva onnan hatodikból, mert elkezdtem pénzt lopni. Tudod a lopás az hatodikos koromtól kezdve így azért kitette az életemnek egy részét, mert például hatodikban úgy kezdődött az egész, hogy tudod láttam, hogy mindenki szünetben ment a büfébe és akkor vették a melegszedvicseket. Volt egy görögdinnyés almás Topjoy, és azt én mindig akartam inni és nem tudtam, és tudod így hatodikos koromban valahogy nem tudom, hogy hogy jutottam el odáig, hogy akkor most az első alkalom, hogy én kiveszem valakinek a zsebéből a pénzt, de eljutottam, és ez váltotta ki belőlem, hogy én is szerettem volna."

Az RTL Klub bukott tehetségkutatónak álcázott valóságshow-jának zsűritagja itt nem állt le.

Utána átkerültem hetedikbe, ahonnan két hónap alatt ki lettem rúgva, mert nem hagytam abba és a Köki Tescoban meg az újságboltban (...) tudod voltak a Tescoban kirakva ilyen gumicukrok meg ilyen izék, és akkor tudod az ilyen könnyű prédának tűnt vagy valami.

Manuel elmondta:

Ezek az évek alatt tudod így mindig az volt, hogy boltokból loptam, elsősorban élelemiszerboltokból. Aztán amikor már így éreztem az igényét annak, hogy azért szeretnék úgy kinézni mint a többiek, jó ruhákban járni meg stb., akkor elkezdtem ruhaboltokból magamnak is, meg eladásra is, hogy eladjam igazából bárkinek, akinek ezt el lehetett passzolni. (...) Sokszor kaptak el.

Az RTL Klub legújabb büszkesége, ManuelForrás: RTL/The Voice

Feltehetően a Voice-"sztár" nem gondolta végig, hogy a legutolsó történet nem annyira illik bele abba a (hazug) szerepbe, hogy nehéz gyerekkora volt, éhes volt, ezért lopott az osztálytársaitól, barátaitól, satöbbi, satöbbi. (Jegyezzük meg: sok, nehéz helyzetben felnőtt ember nem volt tolvaj gyerekkorában.)

De aztán ő maga mondja el: drága ruhák kellettek neki, amivel (mármint a lopott drága ruhákkal) még seftelt is.

Az RTL Klub feltehetően még büszke is bukott műsorának zsűritagjára.