Orbán Viktor miniszterelnök kedden délelőtt a Karmelita kolostorban fogadta Antoine Frérot-t, a Veolia Environnement igazgatótanácsának elnökét és delegációját - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

A Veolia a magyar energia-, víz- és hulladékgazdálkodási piac egyik vezető szereplője.

Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Antoine Frérot-t, a Veolia Environnement igazgatótanácsának elnökét a Karmelita kolostorban 2023. szeptember 26-ánForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A keddi egyeztetés fő témája a magyar kormány és a Veolia (Dalkia) Energia Zrt. között tíz évvel ezelőtt kötött stratégiai partnerségi megállapodás megújítása volt.

Orbán Viktor miniszterelnök és Antoine Frérot, a Veolia Environnement igazgatótanácsának elnöke megbeszélést folytat a Karmelita kolostorban 2023. szeptember 26-ánForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Tárgyaltak a cég további magyarországi terveiről és erőmű-beruházásairól, de szóba kerültek a francia-magyar gazdasági kapcsolatok is - tájékoztatott a sajtófőnök.