Az el....tuk után itt az el....tam, kétségbevonhatatlan tény: a baloldalon lezajlott a generációváltás. Gyurcsány mellett van már egy Gelencsér Ferencünk is. Ők ketten a két legnagyobb ellenzéki párt, a DK és a Momentum elnökei és frakcióvezetői, akik immár a magyar közélet legtrágárabb politikusai címén is megosztoznak. Hiába, szövetségesek.

A liberális holdudvar nagyon megörült a Momentum hat évvel ezelőtti megalapításának, hiszen a magyarellenes szadesz reaktiválását látták bennük. Ebben nem kellett csalódniuk: a NoOlimpia kampánnyal robbantak be az ellenzéki térfélre, hamar Gyurcsány szövetségesei lettek. Teljesítményük kimerült eddig az ottani választásokon a felvidéki és erdélyi magyar pártokkal szembeni kampányolásban, illetve a céltalan kordonbontásban, felforgatásban, a céltalan tüntetések megszervezésében.

"Azonban Fekete-Győr géniuszát Gelencsérnek sikerült überelnie"Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Szellemi képességeiket illetően már az is gyanús volt, hogy első elnökük, Fekete-Győr András a napelemet kisméretű atomerőműnek nevezte. Oda se neki, még kezdő politikus, nagyon izgul, összeakadt a nyelve - gondoltuk. De a hülyeséget még tudta tetézni. Azzal dicsekedett, hogy az e-rollerét zuhany alatt tisztítja. Ez azért már súlyos! Azonban Fekete-Győr géniuszát Gelencsérnek sikerült überelnie.

A magát egyszer "államférfinak" valló Momentum-elnök-frakcióvezető egy szép napon így üdvözölte követőit: "Kitartás!". Az nem nagyon zavarta, hogy így a nyilasok, a zsidó honfitársainkat Dunába lövő brigantik köszöntötték egymást. Mivel a magyar történelmet nem ismeri, így nem is értette, hogy miért küldik el melegebb égtájakra "rajongói" a hozzászólásokban.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn nem is reagált "az értelemmel reménytelen küzdelmet" folytató, majd káromkodó frakcióvezető felszólalására.

Az egész magyarországi baloldal összesűrűsödött Gelencsér beszéde utáni, önmagát minősítő "ezt el....tam!" kifakadásában.

Mit is tehetnénk hozzá?!

Nem kicsit, nagyon!

Pindroch Tamás

Az Alapjogokért Központ vezető elemzője