Kínos, zavart magyarázkodásba fulladt Karácsony Gergely interjúja az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, amikor a pénzmosási botrányáról kérdezték. Mint emlékezetes, az OTP feljelentette Karácsony mozgalmát, mert a számlájára érkező 526 millió forint eredetét nem tudta hitelt érdemlően bizonyítani. A láthatóan rendkívül ideges Karácsony azzal próbált meg kibújni a válasz alól, hogy a fővárosnak is az OTP a bankja, ezért nem akar vitába keveredni velük, majd azt is megpróbálta letagadni, hogy tudná, mi van a feljelentésben - aztán véletlenül elszólta magát, és kiderült, hogy mégis tudja. 

Érdemben nem tudok a vádakra reagálni - mondta megdöbbenést keltve Karácsony Gergely arra a kérdésre, hogy az OTP Bank feljelentést tett Karácsony mozgalmának ügyei miatt, pénzmosás gyanújával. A zavarban lévő, egyre idegesebb főpolgármester azzal próbált meg kibújni a válasz alól, hogy a fővárosnak az OTP a számlafizető bankja, ezért nem akar velük vitába bocsátkozni (Budapest, miután Karácsonyék csődközelbe vitték, gyakorlatilag a folyószámlahitelből él). 

Ezután Karácsony váratlanul azzal próbálkozott, hogy azt mondta, nem tudja, mi van az OTP feljelentésében, majd meg azt, hogy tételesen cáfolják a mozgalom papírjai a feljelentést (amiről nem tudja, mi van benne). Majd szánalmas gyávasággal azt mondta: tudna epés dolgokat mondani, de nem akar. 

Az idegességében remegő szájjal szinte kiabáló Karácsony ezután hol összefüggéstelenül elvtársazni kezdett, hol meg - nagyon demokratikusan - arról beszélt, hogy "a túrót nem érdekli", mit mond a fővárosi Fidesz.

Végül, mintegy búcsúzóul, miután népszerű főpolgármesternek nevezte magát, azt mondta, az OTP (amelyről tudna epés dolgokat mondani, de nem mond, és aminek a feljelentését nem ismeri, de érdemben tudja cáfolni) politikai okokból jelentette fel.