A sofőr jogosítvány nélkül vezetett, két utast szállított, majd miközben a rendőrök igazoltatták, a férfi gázt adott, és elsodorta őket. Hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt hallgatták ki.

A húszas évei végén járó férfi, annak ellenére, hogy 2021. decembere óta nem volt érvényes jogosítványa, szeptember 19-én este, egy előző nap kölcsönkért kocsival nógrádi otthonából Budapestre vezetett, két utast is vitt magával.

A férfi másnap kora hajnalban megállt egy újpesti benzinkúton, ahol rendőrök intézkedtek vele szemben, és megvizsgálták, hogy alkalmas-e közlekedésre az autója.

A rendőr felszólította a férfit, hogy adja át az iratait, ám a férfi ezt nem tette meg, és megpróbálta meggyőzni a rendőrt, hogy bár a bal első ülésen ült, nem ő vezette a kocsit.

Amikor a férfi rájött, hogy nem sikerült meggyőznie a rendőrt, majd észlelte, hogy az kinyitotta az autó bal első ajtaját, hogy folytassa az intézkedést, beindította a motort, gázt adott és elhajtott. Közben elsodorta a rendőrt és a polgárőrt a bal első ajtóval.

A kép illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

Az ügyészség a korábban garázdaság és ittas vezetés miatt is többször elítélt férfival szemben bűnügyi felügyeletet és vezetéstől eltiltást javasolt.

A bíróság bűnügyi felügyeletét elrendelte azzal, hogy a férfi nem vezethet, de Nógrádon túl, Pest Vármegye – így Budapest – területén is szabadon mozoghat, amely szigorítása érdekében az ügyészség fellebbezést jelentett be.