Összeütközött egy kamion és egy személyautó az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán hajnalban, a 91-es kilométernél lévő kecskeméti pihenőhelynél; az autópálya mindkét oldalát teljes szélességében lezárták - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A baleset a Kecskemét-dél, illetve Baja felé vezető 54-es főút és a sztráda találkozásánál történt, az alulemezeket és szálanyagokat szállító kamionnak felhasadt az üzemanyagtartálya.

Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsi és kamion az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalánForrás: MTI/Donka Ferenc

Egy második személyautó átszakította a szalagkorlátot és az oldalára borult a jobb pályatesten, így a sztráda mind a két oldalát lezárták. Szeged irányába a forgalom a parkolón keresztül egy sávon halad.

Forrás: MTI/Donka Ferenc

Az Útinform azt írta a honlapján, hogy a rendőrség a határ felé tartókat a pihenőn keresztül tereli. A főváros felé igyekvők pedig a 109-es jelű Kiskunfélegyháza-észak és a 91-es jelű Kecskemét-dél csomópontok között az 5-ös főúton keresztül tudnak kerülni.

 

A középső szalagkorlátot átszakító, felborult személygépkocsi az M5-ös autópályánForrás: MTI/Donka Ferenc

 

Baleset miatt áll a forgalom az M5-ös autópályán, a 91-es kilométernél 2023. október 3-ánForrás: MTI/Donka Ferenc