Magyarországon csak azok tartózkodhatnak, akiket a magyarok akarnak, hogy ott tartózkodjanak – szögezte le a miniszterelnök politikai igazgatója a Bayer Show-ban. Orbán Balázs kifejtette: a külföldi vendégmunkások csak a munkavégzés időtartamáig lehetnek hazánkban, mindez hozzájárul a magyar gazdaság teljesítményéhez.

"Magyarországon csak az tartózkodhat, akiket a magyarok akarnak, hogy ott tartózkodjanak" - jelentette ki a miniszterelnök politikai igazgatója a Bayer Show-ban.

Orbán Balázs elmondta: külföldi vendégmunkás csak akkor dolgozhat Magyarországon, ha üres álláshelyre érkezik, amit a magyarok nem akarnak betölteni.

"Ez nem könyöradomány, ez nem humanitárius segítség, ez nem arról szól, hogy jön az egész rokonság, hanem valaki idejön meghatározott időre, dolgozik, hozzájárul a magyar gazdaság teljesítményéhez, ezáltal hozzájárul saját maga és családja boldogulásához, és majd megköszönjük egymásnak az együttműködést, és mindenki hazamegy. És aki pedig nem akar hazamenni, azt pedig Pintér Sándor belügyminisztériuma fogja és hazapaterolja. Ez az a rendszer, amit ki kell építenünk" – tette hozzá Orbán Balázs.

A miniszterelnök politikai igazgatója a dollár baloldal pártfinanszírozási botrányára is kitért, ami szerinte súlyosan sérti a magyar szuverenitást.

A teljes beszélgetést vasárnap este 21:10-től láthatja a HírTV műsorán.