Megszólalt a Magyar Nemzetnek Kiss Ambrus a Karácsony Gergely nevével fémjelzett 99 Mozgalom botrányának új fejleményeiről. A főpolgármester-helyettes nagyon jó kollégának nevezte Tordai Csabát, akinek az irodájában az adóhatóság tartott házkutatást. Közben előkerült egy felvétel arról, hogy Tordai jelen volt a 2010-es kormányváltás átadás-átvételi folyamatánál.

„Egy nagyon jó kollégánk és egy nagyon hasznos tagja a Városháza működésének." - Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a Magyar Nemzet kérdésére így jellemezte Tordai Csabát. Tordai belvárosi ügyvédi irodájában nemrég házkutatást tartott az adóhatóság, ugyanis a gyanú szerint itt hamisíthatták meg a Karácsony Gergely nevével fémjelzett 99 Mozgalom mikroadományairól szóló jegyzőkönyveket. Kiss Ambrus gyakorlatilag ugyanazt mondta el az ügyről, mint Karácsony Gergely, miszerint a közelgő kampánynak köszönhető a botrány.

Az ügyben a főpolgármester is megszólalt az ATV stúdiójában, de érdemben ő sem kommentálta a fejleményeket. Mint mondta: „Amikor kampány van, akkor az én kollégáimnál házkutatást szoktak tartani."

Gyurcsányék háttérembere

Tordai Csaba főosztályvezetői, államtitkári pozíciókat viselt a Medgyessy-, Gyurcsány- és Bajnai-kormányokban. Molnár Csaba, a DK árnyék-kancelláriaminisztere a legutóbbi árnyékkormányinfón a következőket mondata Tordairól: „2010 előtt ugyanabban a kormányban dolgoztunk. Én miniszterként, ő államtitkárként."

A Magyar Nemzet szúrta ki azt a videót, amit az azóta megszűnt Heti Válasz készített a 2010-es kormányváltás átadás-átvételi folyamatáról. A felvételen az látható, hogy Navracsics Tibor leendő miniszterként besétált a Molnár Csaba vezette Miniszterelnöki Hivatalba, az asztalnál pedig Tordai Csaba is helyet foglalt.

Karácsony Gergely 99 Mozgalma körül a botrány azt követően robbant ki, miután a Nemzeti Információs Központ jelentéséből kiderült, hogy Karácsony párttársa, Perjés Gábor tizenkilenc alkalommal több mint fél milliárd forintot fizetett be a főpolgármester által alapított mozgalom számlájára. Tordai Csaba jelenleg Karácsony főtanácsadója, a belvárosban található ügyvédi irodájában azért tarthattak házkutatást, mert a gyanú szerint itt hamisíthatták meg a Karácsony mozgalmának mikroadományairól szóló jegyzőkönyveket.