Milliárdos nagyságrendben érkeztek összegek a baloldalhoz a választás befolyásolására, és így a magyar döntéshozatal befolyásolására is - ezzel indokolta Dömötör Csaba, miért szükséges megalkotni a szuverenitásvédelmi törvényt.

Ha vadállatokkal szemben szeretne fellépni, akkor a külföldről érkező antifák ellen lépjen - így válaszolta Dömötör Csaba Jámbor Andrásnak (Párbeszéd). A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint milliárdos nagyságrendben érkeztek összegek a választás befolyásolására, és így a magyar döntéshozatal befolyásolására is, ezért szükséges a szuverenitásvédelmi javaslat. Dömötör Csaba szerint hiába próbálja a baloldal meg nem történtté tenni a külföldi pénzeket, de a támogatott szervezetek logói ott voltak a plakátokon. Fegyvereket akartak küldeni a háborúba, egyesek pedig katonákat is. 

Az államtitkár rámutatott arra, hogy Brüsszel továbbra is a migráció mellett áll, míg a baloldal támogatja a kvótákat és támadja a határvédelmet. A baloldal mindent elkövet annak érdekében, hogy Magyarország ne kapja meg a neki a jogosan járó forrásokat - tette hozzá. Ha úgy érzik, hogy nem Önökre vonatkozik a szuverenitásvédelmi csomag, akkor végre egyszer viseljék a nemzeti mezt.

Dömötör CsabaForrás: MTI/Balogh Zoltán

Ez lehetett volna egy hiteles felszólalás, ha nem Önök álltak volna össze azzal a baloldallal, akik megszüntették a fiatalok lakáshoz jutásának a lehetőségét - mindezt Vitályos Eszter mondta Csárdi Antalnak (LMP). A kulturális és innovációs minisztérium parlamenti államtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány a saját otthon megteremtését támogatja, és nem bérlakásokét. A mögöttünk hagyott hat és fél évben 754 milliárd forinttal támogatta a családokat" - tette hozzá. 2024 január elsejétől vezetik be a CSOK Pluszt, ami a legújabb piaci igényekhez igazodik - mondta Vitályos Eszter. A kedvezményes hitelprogramot a kistelepüléseken is igénybe lehet venni - tette hozzá. Mindezzel párhuzamosan a falusi CSOK összege is 50 százalékkal emelkedett.

Jelentősen emelkednek a családtámogatások 2024-bendreamstime