Gyurcsányék visszakövetelik a pedofíliát mentegető riportert a képernyőre

Gyurcsány volt a lejobban várt felszólaló: megállás nélkül hevesen gesztikulálva beszélt
Egy DK-s politikus kiállt a pedofilokat védelmező ATV-s műsorvezető mellett.
Vágólapra másolva!
A DK pesterzsébeti önkormányzati képviselője megfenyegette az ATV-t, hogy elveszíti a nézőit, ha elküldi a gyalázatosan viselkedő munkatársat.
Vágólapra másolva!

Az ATV riporterét kirúgták a pedofíliát mentegető kijelentése miatt. (papíron ő ment el, de ezzel csak megelőzte az elbocsátást). Gyurcsány Ferenc pártjának egyik önkormányzati képviselője védelmébe vette a rendszeresen fontoskodó Somos Andrást, és megfenyegette az ATV-t, hogy elveszíti a nézőit, ha nem veszik vissza a műsorvezetőt.

Gyurcsány volt a lejobban várt felszólaló: megállás nélkül hevesen gesztikulálva beszélt
Egy DK-s politikus kiállt a pedofilokat védelmező ATV-s műsorvezető mellett

Ettvel Zoltán, a DK pesterzsébeti képviselője a Facebook-oldalán szerdán azt írta:

Lehet, hogy András nem szerencsésen fejezte ki magát… De az biztos, hogy ha az ATV hagyja, hogy távozzon, akkor nincsenek tisztában azzal, hogy mily hatalmas hibát követnek el. Kérem az ATV Fórum és az ATV Magyarország Start szerkesztőségét, hogy gondolják ezt végig Somos András úrral együtt, és ezt így ne hagyják. Az ATV szégyellje magát, ha egy ilyen nagyszerű,  fantasztikus embert elenged. Szerintem sokunknál várható, hogy nem lesz többé ATV Fórum és más ATV műsornézés…

Emlékezetes, hogy az ATV Szigorlat című műsorában – ahol Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke volt a vendég – már a beszélgetés elején szóba került a pedofília témája, a beszélgetés pedig a Kaleta-botrányra terelődött. Somos András ekkor azt kérdezte Márki-Zaytól, hogy „tudna arra példát mondani, hogy hány pedofilt engedtek szabadon?”. Márki-Zay Péter erre úgy válaszolt, hogy ő „a Kaletán háborodott fel a legjobban” - írja a Magyar Nemzet.

Somos ekkor így folytatta: „de ő nem volt pedofil”. Márki-Zay visszakérdezett, hogy „miért nem volt pedofil?”, amire Somos azt felelte, hogy „azért, mert olyan képeket nézegetett, amelyeken kiskorúak szerepelnek, ez nem pedofil bűncselekmény”.

Somos később a közösségi oldalán próbált magyarázatot adni a kijelentésére, arra hivatkozva, hogy ugyan

a köznyelv a tiltott pornográf felvételek tartását pedofil bűncselekménynek tartja, és – teljesen feleslegesen – vitatható jogászi véleményként azt állítottam egy kérdésben, hogy ami történt, nem pedofil bűncselekmény.

Hozzáfűzte, hogy elítéli a kiskorúakról készített szexuális tartalmú felvételeket, azok tárolását is.

A magyarázkodás nem mentette meg a következményektől, az ATV elhatárolódott a műsorvezetőtől, és fegyelmi eljárást indított, majd Somos bejelentette a távozását.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, elmenekült a felelősségre vonás elől a pedofilokat mentegető riporter.