A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! - című műsorának nyilatkozik.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül13 bejegyzés

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! - című műsorának nyilatkozik. Az Origo élőben közvetíti az interjút. 

 

07:11
június 14, 2024
Vágólapra másolva!

Kormányfői interjú

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik. Az Origo élőben közvetíti az interjút. 

07:13
június 14, 2024
Vágólapra másolva!

Migrációs ítélet

A miniszterelnök az interjúban minden bizonnyal kitér az Európai Unió botrányos migrációs ítéletére is. 

07:31
június 14, 2024
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú. 

07:32
június 14, 2024
Vágólapra másolva!

Itt hallgathatják élőben Orbán Viktor rádióinterjúját

07:36
június 14, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Soros György bírósága döntött a migrációs ügyben

Orbán Viktor miniszterelnök a beszélgetés elején közölte, Soros György bírósága döntött a migrációs ügyben. A brüsszeli buborék tele van Soros embereivel, és az igazságszolgáltatás is tele van velük. 

Van egy Soros-terv, miszerint évi egymillió migránst be kell hozni, és ennek érdekében mindent elkövet. Európából egy kevert kontinenst kell létrehozni, Soros embere elsőként üdvözölte ezt a döntést.  

 

07:39
június 14, 2024
Vágólapra másolva!

"Vérlázító ez a dolog, és eszement"

Orbán Viktor szerint Brüsszelnek nincs joga megmondani, hogy kivel éljünk együtt. Csak a magyarok mondják meg, hogy kivel éljünk együtt. Töröm a fejem, hogy Brüsszelnek jobban fájjon az ítélet, mint nekünk - tette hozzá. Jár az agyam, lesznek megoldások, a végén jobban fog fájni Brüsszelnek - mondta. Ez a 80 milliárdos összeg hatalmas - tette hozzá. 

Vérlázító ez a dolog, és eszement. Az a megoldás nincsen, hogy nem fizetünk, az EU-ból járó pénzek tekintélyes részét hazahoztuk. 

A kohéziós alapokból jár 22 milliárd euró, és ebből 12 milliárdot már megszereztem - mondta Orbán Viktor.

07:41
június 14, 2024
Vágólapra másolva!

A brüsszeliek sunyik

Orbán Viktor beszámolt arról is, hogy ezek a brüsszeliek sunyik. Éppen ezért hozták nyilvánosságra az ítéletet a választások után - tette hozzá. 

Összességében az őszintétlenség, a tolvajnyelv a politikában büntetendő, de ez a norma Brüsszelben.  

A mondok valamit, de ne is derüljön ki, mit akarok, van az egésznek egy nyálkás csigaszerű közege - tette hozzá. Nyilvánvaló, hogy a Brüsszelből fizetett pártok még nagyobb pofont kaptak voltak, ha az ítélet nyilvános lett volna - mondta. 

07:45
június 14, 2024
Vágólapra másolva!

A béke oldalán vagyunk

Orbán Viktor a Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral való tárgyalásról azt mondta, nagyon kedvező megállapodás született. A Békemenet arról szólt, hogy Magyarország maradjon a béke szigete - mondta a kormányfő. 

A migrációt is azért utasítjuk el, mert nincs békés élet, ha migráció van, és a béke melletti kiállás a migráció elleni fellépés is. 

Orbán Viktor közölte, a NATO-val nincs konfliktusa Magyarországnak, szemben Brüsszellel. Kiemelkedően együttműködőek vagyunk ebben a szervezetben, és 1300 magyar katona van külföldön, légtérrendészeti feladatokat látunk el több országban, és NATO-összekötők vagyunk több közép-ázsiai és afrikai országban - tette hozzá. 

A NATO a mi otthonunk. 31 NATO-ország azonban le akarja győzni az oroszokat, és ebben segíteni akarják az ukránokat, és csak így lehet véget vetni a háborúnak. 

A mi meggyőződésünk, hogy nincs megoldás a harctéren, és a béke oldalán vagyunk. 

07:48
június 14, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Mindent megkaptunk, amit akartunk

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a NATO missziót szeretne Ukrajnában, és fegyvereket fognak átadni 3 csomóponton, és az utóbbi helyek célpontok lehetnek. Az ukrán misszió azt jelenti, hogy létrehozzák ezeket a fegyverátadási pontokat. Pénzt adnak, és kiképeznek ukrán katonákat is. Magyarország ebben nem akart részt venni, és ezt a problémát meg kellett oldani - tette hozzá. 

Mi nem voltunk hajlandóak arra, hogy a békét háborúval kell megnyerni.  

Magyarország elérte, hogy sem pénzt, sem fegyvert nem ad ehhez a misszióhoz - tette hozzá. A NATO szempontjai nem előzhetik meg a magyar érdekeket. 

Mindent megkaptunk, amit akartunk, cserébe mi nem fogjuk blokkolni az ukrán misszió létrehozását.

 

07:51
június 14, 2024
Vágólapra másolva!

Ezért volt nagy jelentősége a választásoknak

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a románok és a lengyelek mennek bele a háborúba, míg a szlovákok óvatosak. A fizikai közelség megnövelni a veszélyt, és ezt érvként kell használni. A kormányfő arról is beszélt, hogy

 a választások is nagy szerepet játszottak abban, hogy sikerült elérni ezt az eredményt. 

A háború és a béke oldalán a béke oldalán lévők nyertek, és ezt megértették Washingtonban és Brüsszelben is. Megerősítést és kötelezettséget kapott a magyar kormány a háború és a béke kérdésében - tette hozzá. 

07:55
június 14, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Az európai emberek akarata világos jelzés

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a választások idején többször beszélt arról, hogy próbálták megállítani a háborúpárti vonatot az Unióban. Orbán Viktor szerint a magyar helyzetnek is jót tenne, ha az európai vezetők a béke felé mozdulnának el. 

Az történik, ha a kormányok meglátják, hogy a háborúpárti kormányok vereséget szenvednek, akkor a békéről kezdenek el gondolkozni. Az európai emberek nem akarják ezt a háborút, és minél háborúpártibbak lesznek az európai kormányok, annál inkább elfordulnak tőlük az emberek.

Az európai emberek akarata világos jelzés - mondta. Az európai választással máris lelassítottuk a háború felé száguldó vonatot - tette hozzá. Ha visszatér Trump, akkor nemcsak időt nyertünk, hanem megvan a békepárti együttműködés.

07:56
június 14, 2024
Vágólapra másolva!

Nincs veszélyérzete az amerikaiknak

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az amerikaiakat két óceán védi, és északról egy velük azonos kultúrájú ország található, míg Mexikó nem jelent semmilyen katonai fenyegetést. Éppen ezért nincs veszélyérzetük. Az amerikaiak úgy gondolkodnak, hogy nincs sehol az asztalon egy reális forgatókönyv, ami Ukrajna sikerét okozhatja, így gondolkoznak a trumpisták.

07:58
június 14, 2024
Vágólapra másolva!

Még nem biztos a megállapodás

Egyelőre nem biztos abban Orbán Viktor, hogy létrejön egy megállapodás Le Pen és Meloni között. Ebben a pillanatban zajlanak a tárgyalások, lassan araszolnak egymás felé. A magyarok lehetőségei korlátozottak, annak ellenére, hogy a mandátumok felét elhoztuk - tette hozzá. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!