Család ÉS karrier

Vágólapra másolva!
Család vagy karrier? – még mindig túl sokszor hangzik el ez a kérdés a nők felé, azt sugallva, hogy a kettő egyszerre nem lehetséges.
Vágólapra másolva!

A dilemma azonban már jócskán túlhaladott, a Magyar Telekom is abban hisz, hogy nem kell a családot mellőzni a karrier érdekében, és nem kell a szakmai előrejutásról lemondania senkinek csak azért, mert gyerekei születnek.

Forrás: Telekom

Ezért is tette lehetővé - a hazai nagyvállalatok körében az elsők között - munkatársai számára a távmunkát a vállat: 10 dolgozóból 3 rendszeresen él is vele. A kisgyerekes családok számára különösen nagy könnyebbséget jelent, hogy egy hirtelen betegség vagy néhány napos óvodai, iskolai szünet esetén otthonról, a gyerekek felügyelete mellett is elvégezhető a munka. A Telekom 2018. második felében elkészülő új székházában a munkaállomások számának meghatározásánál már szempont, hogy minden nap távmunkázik a munkavállalók bizonyos aránya, tehát nem tartózkodik bent egyszerre az épületben mindenki.

De más módon is kedvez a családoknak a Telekom. Budapesten 3, Pécsett és Debrecenben pedig 1-1 irodában teremtették meg annak feltételeit, hogy a szülők gyermekeikkel együtt tölthessék a munkanapot irodai környezetben például a szünidőben, vagy más olyan jobbára váratlan helyzetben, amikor elhelyezésük nem megoldott.

Forrás: Telekom

Mivel a digitális eszközök használata ma már nem helyhez kötött, saját laptopon vagy helyben telepített PC-ken is lehetséges a munkavégzés a gyerekbarát irodákban. Ahhoz, hogy az irodai környezet a kicsik számára is olyan barátságos legyen, hogy szívesen töltsenek el ott egy munkanapnyi időt, színes berendezés és vidám dekorációk mellett játékokra is szükség volt. A gyerekbarát irodák foglalása éppúgy, online belső felületen történik, mint egy tárgyaló foglalása.

Családbarát, és a nemek közötti esélyegyenlőséget hirdető vállalatként a Magyar Telekom minden segítséget szeretne megadni a családos kollégáknak, édesanyáknak és persze édesapáknak is, hogy ha váratlanul nekik kell maradniuk munkanapon a gyermekükkel, akkor ne kelljen extra szabadságot vagy fizetés nélküli szabadságot kivenniük, hanem végezhessék a munkájukat aznap úgy, ahogy eltervezték.

MEG AKAROD VÁLTOZTATNI A VILÁGOT? TEDD VELÜNK!

https://www.telekom.hu/rolunk/karrier