MEGÉRI BUDAPESTEN A JÖVŐBE FEKTETNI

Vágólapra másolva!
A KSH egy korábbi, 2015-ös kutatása szerint a magyarok kétharmadának mindössze három lakhelye vagy otthona van élete során, rendszerint éveket vagy évtizedeket töltenek el egy-egy ingatlanban. Ha azonban valaki mégis új lakás vásárlására szánja el magát vagy új albérletet keres hosszú távra, számos szempontot érdemes latba vetnie. 
Vágólapra másolva!

Kalkuláld ki az otthonváltást!

Az, hogy lakást vásárlunk vagy bérlünk, számos tényezőtől függhet, de ami biztos, hogy célszerű – akár szakember segítségével – pontos számításokat végezni, mielőtt valamelyik lehetőség mellett döntenénk. E dilemma eldöntésében segíthet a fedezeti időtáv fogalma, amely azt mutatja meg, hogy az adott ingatlant minimum mennyi ideig szükséges tulajdonolnunk vagy bérelnünk ahhoz, hogy érdemes legyen lakásvásárláson gondolkodnunk. De, ami sok esetben még ennél is fontosabb az a lokáció, és az ebből is következő kulcsszó: a felértékelődési potenciál.

Nem mindegy tehát, hogy pontosan hol is akarunk lakni, hiszen a fedezeti időtáv és a felértékelődési esély még adott városon belül is jelentősen különbözhet. Amikor nemcsak egy-két évre választunk lakást, ne csak az aktuális környezetet nézzük, hanem a városfejlődési folyamatokat is. Vizsgáljuk meg, hogy az adott ingatlant körülvevő területeknél milyen fejlesztésekre számíthatunk, mivel ez nagymértékben meghatározza ingatlanunk jövőbeni értékét.

Forrás: BudaPart

Egy újépítésű lakás vásárlásakor alapvetően felmerülő kérdés az emberekben, hogy hol tudnak olyan ingatlant venni, mely értékállóságot kínál számukra. Az adott ingatlan legfontosabb tényezője, hogy megfelelő opciót biztosítson a gazdasági hasznosításra vagy pedig garantálja az igényeinknek megfelelő életvitel lehetőségét kényelem, közlekedés és szabadidős lehetőségek szempontjából egyaránt. Az új lakóingatlan projektek tekintetében mindenféleképpen az egyik legfontosabb szempont a prognosztizálható fejlettségi szintje a környező városrészeknek. Akár saját célra hosszú távra, akár befektetésnek vásárolunk, lehetőség szerint érdemes olyan városrészekben választani, melyek a társadalmi fenntarthatóság jegyében fejlődnek, és várhatóan évek múltán is felkapottak, élettel teli negyedek lesznek - mondta el a témával kapcsolatban Kiss Ákos, a BudaPart beruházásért is felelős Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. lakóingatlan értékesítési igazgatója.

BudaPart – a multifunkciós városnegyed

Ilyen ígéretes befektetés a Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. által, a Kopaszi gát mellett elindított BudaPart projekt keretén belül lakást vásárolni. A beruházás a főváros egyik legkeresettebb részén, Dél-Budán helyezkedik el, ahol az ingatlanok az elmúlt években átlag feletti értéknövekedést értek el. Az összesen 54 hektárnyi területen Budapest legmodernebb városnegyedének kialakítása a cél, amely a lakó- és irodaépületeken túl szolgáltatóegységeivel egyszerre nyújtja az üzletek és éttermek kínálta előnyöket, játszóterekkel, sportolási lehetőségekkel és nagy zöldfelületekkel vegyítve. A BudaPart ezáltal mind a lakó-, mind az irodapiacon kuriózum lesz, mivel egyszerre lesz nagyvárosi életérzést és rekreációs környezeti élményt is adó városrész.

A BudaPart Budapest központjához közel helyezkedik el, ahonnan például az egyetemisták és kutatók számára az ELTE és a BME lágymányosi kampuszai könnyen megközelíthetők, valamint a belvárosba jutáshoz is nagyon jó közlekedési lehetőségek állnak rendelkezésre. Lágymányos és környéke az IT, illetve K+F+I (kutatás, fejlesztés és innováció) hátterű cégek gyűjtőpontjává vált az elmúlt években, továbbá a BudaPart főterén találta meg leendő székházának helyszínét a MOL is, akik Campus néven egy 120 méteres toronyházat építenek ide, melyet a világhírű londoni Foster+Partners építésziroda tervez. Ezáltal egy urbánus, ám természetközeli vegyesfunkciós negyed jön létre, amely az itt élők és dolgozók számára is nagyszerű, motiváló környezetet biztosít.

A BudaPart beruházásban kulcsrakész, korszerű lakások épülnek a legújabb nemzetközi trendek alapján, melyek minőségi kivitelezéséért a 21 éves szakmai múlttal rendelkező Market Építő Zrt. felel. A fejlesztés 2017 nyarán indult el, az első ütemben épülő lakó- és irodaépületek átadása 2019 elején történik meg.

Ez az egyedülálló, a városképet alapjaiban meghatározó, professzionális kivitelezéssel bíró fejlesztés már most méltán keresett az ingatlanpiacon: az első ütem lakásainak zöme elkelt, de a második ütemben épülő ingatlanok értékesítése is már javában tart.