Víz Világnapja a budapesti fürdőkben a kultúra jegyében

Vágólapra másolva!
Március 22-én, a Víz Világnapja alkalmából pezsdítő programok széles választéka várja korosztálytól függetlenül a vendégeket Budapest történelmi fürdőiben. A programok központja az idén 100 éves Szent Gellért Gyógyfürdő és Uszoda.
Vágólapra másolva!
Forrás: Budapest Gyógyfürdői Zrt.

A víz éltető elemünk. A víz életünk alapvető meghatározója. Számunkra, magyarok számára pedig különleges jelentőséggel bír, hiszen kevés olyan hely van a világon, ahol a mélyből feltörő gyógyhatású vizek ekkora gazdagságban vannak jelen. Csak Budapest területén 118 fúrt kút, illetve természetes forrás található. A Víz Világnapja ráirányítja a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére.

Forrás: Budapest Gyógyfürdői Zrt.

Budapesten a programok központja a Magyar Termék Nagydíjas Szt. Gellért Gyógyfürdő páratlan szecessziós épülete, amely idén ünnepli megnyitásának 100. évfordulóját. Az egész éves, születésnapi rendezvénysorozatot a Víz Világnapja nyitja. A jeles nap alkalmából a látogatók megismerkedhetnek mind a fürdő, mind a Danubius Hotel Gellért szálloda kulisszatitkaival. Három alkalommal látványos légtornász produkcióban gyönyörködhetünk akár a medence vízéből. 17 órakor nyílik meg Radisics Milán nemzetközi hírű, többszörös díjnyertes fotóművész kiállítása „100 ÉVES GELLÉRT FÜRDŐ - Vízből levegőből” címmel. A megnyitót a Keep Swinging Egyesület bohém táncos bemutatója színesíti.

Forrás: Budapest Gyógyfürdői Zrt.

A Széchenyi Gyógyfürdő vezetéseit követően megtekinthető a Független Magyar Művészek Országos Szövetségének „Táj legyen táj, tengertől tengerig” kollektív képzőművészeti tárlata is. Az este 7 órakor kezdődő, felnőtteknek szóló meseesten négy mesélő és egy énekes tiszteleg a víz előtt a világ minden tájáról érkező mesével, balladával.

Forrás: Budapest Gyógyfürdői Zrt.

A hagyományokhoz híven a történelmi fürdőkben idén is ingyenes vezetésekkel fogadják az érdeklődőket, akik részt vehetnek a látogatás utáni helyszíni „Víz-kvíz” játékban. A helyesen válaszolók fürdőzéshez kapcsolódó ajándékokat nyerhetnek. A fürdőkben a vezetett séták regisztrációhoz kötöttek.

Részletes információkat ITT talál.