Ingyenes programok, koncertek és hajójárat a V4 Évadzáró Ünnepen

Vágólapra másolva!
Június 30-án ingyenes programokkal várja a családokat a V4 Évadzáró Ünnep: a magyar, szlovák, cseh és lengyel fellépők, az utcabál és az ingyenes hajójárat csak néhány az ünnepi fesztivál színes programjai közül.   
Vágólapra másolva!
Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

A Visegrádi Csoport 2017-2018. évi elnöksége alatt Magyarország olyan kulturális programsorozatot indított el, amelynek célja a tagországok közötti kapcsolatok erősítése, a közös kulturális értékek bemutatása. A magyar elnöki ciklus végéhez érve, és annak tiszteletére a kulturális összetartozás és a négy ország közössége jegyében V4 Évadzáró Ünneppel várnak a szervezők mindenkit. A Várkert Bazár és a Művészetek Palotája (MÜPA) előtt gyermekek és felnőttek számára is számos kulturális élményt kínálnak; izgalmas programok, hazai és külföldi fellépők, továbbá a két helyszín között ingyenes hajójárat várja az érdeklődőket, amely nem egyszerűen csak a közlekedést segíti majd, de nagyszerű lehetőség egy közös vízi városnézésre is.

A Várkert Bazár előtt 10 órától koncertek várják az érdeklődőket; fellép többek között Kézdy Luca, az ország leginnovatívabb hegedűse, a stílusában eredeti lengyel Kapela Brodow, valamint a hangzásában izgalmas és összetéveszthetetlenül egyedi Tóth Evelin és az Ewiva, illetve a SU.VA, akiknek zenei világát a folyamatos mozgás, az énekhangok harmóniája jellemzi, amit a zenészek és a közönség közötti kommunikáció tesz varázslatossá. Az estet itt utcabállal zárják, melyen fellép Egri Péter és a Mystery Gang, valamint Heinz Gábor Biga.

A MÜPA előtt Rutkai Bori koncert csábít kicsiket és nagyokat, tovább szórakoztat az Ethnosound, új színt visz a zenei világba a Bújdosó Trió, majd érkezik a Funeral Marsching Band, őket pedig a Grammy-díjas jazz és fuvolaművész, Sisa Michalidesova követi. Este 19 órától a MÜPA színpadán négy ország sztárjai lépnek fel egy nagyszabású Operettgálán, amit ingyenesen, óriás-kivetítőn nézhetnek végig a résztvevők. A koncerteket Szemző Tibor zárja egy különleges mozikoncerttel.

A zenei élmények mellett mindkét helyszínen a V4 országok gasztronómiai jellegzetességeit felvonultató kóstoló, egész napos filmvetítés kultikus cseh és lengyel alkotásokkal, V4-es mesékből összeállított bábelőadás, hangszerkészítő workshop és táncház is várja az eseményre látogatókat.

Részletes programról bővebben itt tájékozódhatnak: https://v4kozosen.hu/.

A V4 az országok közötti együttműködés egyik legsikeresebb példájává vált az Európai Unión belül. 2017. július 1-től a V4 elnöke Magyarország, melynek mottója a „V4közösen” kifejezi a visegrádi együttműködés számottevő pozitív hatását, a négy ország politikai, gazdasági, kulturális értelemben vett közösségét.