Helyi szervezeteket támogat a Tesco

Vágólapra másolva!
Lezárult a Tesco helyi közösségi programokat támogató „Ön választ, mi segítünk” pályázata.
Vágólapra másolva!
Forrás: Tesco

Lezárult a Tesco helyi civil szervezetek közösségi kezdeményezéseit támogató „Ön választ, mi segítünk” programja. Az áruházlánc a szervezetekre érkezett szavazatok arányában 400, 200, illetve 100 ezer forinttal díjazza a pályázókat, így összesen 40 millió forintot fordít támogatásra. A győztes projektekről a Tesco vásárlói döntöttek, akik a vásárlások után kapott zsetonnal szavazhattak a számukra legszimpatikusabb kezdeményezésre. Az áruházlánc vásárlói országszerte összesen közel 3 millió zsetont dobtak be a résztvevő szervezetek neve mellé. A legtöbbet a Lehetőség Családoknak 2005 Alapítvány gyűjtötte, összesen 199 650 darabot.

A szervezetek idén is változatos témájú, kreatív pályázatokkal küzdöttek a vásárlók voksaiért. A Tesco támogatásának, valamint a vásárlók szavazatainak köszönhetően sok település kaphat például felújított közösségi-, illetve játszóteret, országszerte szerveznek majd felzárkóztató és szórakoztató programokat hátrányos helyzetű gyermekek számára, illetve számos egészség és sportprogram gondoskodik az érintett települések lakóinak testi-lelki jólétéről. A megvalósításra váró kezdeményezések között olyan is van, aminek köszönhetően a fiatalok megtanulhatják, hogyan bánjanak felelősen az állatokkal, idősek kaphatnak segítséget a számítógépek, okoseszközök használatához, de találunk főzőtanfolyamokat és helyi élelmiszermentő programot is a támogatottak között.

Forrás: Tesco

A Tesco számára fontos, hogy támogassa azokat a közösségeket, ahol vásárlói és munkatársai is élnek. Ezért is hirdette meg már negyedik alkalommal „Ön választ, mi segítünk” programját, melyben kisebb helyi szervezetek valósíthatják meg közösségépítő, környezetszépítő, illetve fejlesztő, felzárkóztató projektjeiket a Tesco támogatásával. A program áruházi szavazási szakaszában az áruházlánc vásárlói ezúttal összesen 168 szervezet kezdeményezésére adhatták le voksukat.

„Az „Ön választ, mi segítünk” pályázat eddigi négy fordulójában országosan 338 helyi közösségépítő program megvalósulását támogattuk, több mint 100 millió forinttal. Öröm látni évről évre, ahogy a Tesco által nyújtott támogatás segítségével megvalósuló kezdeményezések milyen sokféle módon segítenek a helyi közösségeknek. Szeretnénk, ha még sokáig velünk maradna az „Ön választ, mi segítünk” program, hogy még több összetartó lakóközösség alakulhasson, egészséges életmódot folytató család jöhessen létre, és számos, korszerűen berendezett óvoda és iskolaudvar megvalósulásához járulhassunk hozzá” – mondta el Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.