A meglepő összefüggés felfedése mellett arról is írunk, hogyan segíti az állam a fiatalokat a jogosítványuk megszerzésében.

Forrás: Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Kft.

Egy neves amerikai szociológus pár éve izgalmas elmélettel állt elő, amely szerint a zsenik nem csupán a különleges tehetségüknek köszönhetően érnek fel a csúcsra, sikerük elengedhetetlen része, hogy pályatársaiknál korábban és nagyobb energiabefektetéssel gyakorolják azt, amiben a legjobbak lesznek. Mozart még beszélni is alig tudott, amikor apukája a zongora elé ültette, a ma virágzó technológiai vállalatok alapítói pedig már 15 évesen nyolc órákat programoztak.

A rutin érték

Egy szó, mint száz: minél korábban kezdünk bele valamibe, annál jobbak leszünk benne. És itt jön be a képbe a jogosítvány, ugyanis ez a megfigyelés az autóvezetésre és a megszerzett rutinra is vonatkozik. Ez év július 1-jétől a kormány megtéríti a KRESZ-tanfolyam és vizsga díját a 20 évnél fiatalabbaknak. Vagyis a korhatárba beletartozók számára a vizsga díja, valamint a július 1-je után elvégzett tanfolyamok ára is visszaigényelhető.

A tanfolyam és a vizsga díjának visszatérítése 25 ezer forintos értékhatárig jár és abban az esetben is igényelhető, ha a KRESZ vizsga után nem veszünk vagy vettünk részt azonnal gyakorlati oktatáson.  

Jók az esélyek

Évente egyébként 50 ezer 20 évnél fiatalabb próbál KRESZ-vizsgát tenni Magyarországon, közülük 30 ezernek sikerül. Vagyis ötből három átmegy a vizsgán. Ez azt jelenti, hogy nagyobb esélyünk van letenni, mint hogy ne sikerüljön elsőre.

Ha több infóra van szükséged

Érdemes felkeresned a kreszvizsga.ujnemzedek.hu oldalt, ahol minden fontos információt megtalálsz a visszatérítés feltételeiről és menetéről. Az Új Nemzedék Központ felkészült munkatársai chaten és telefonon is várják az érdeklődők kérdéseit, az elérhetőségük szintén megtalálható a honlapon.  

Vedd át a vezetést még most!

A jogosítvány olyan, mint az angol nyelv; a ma és a holnap munkaerőpiacán szinte biztos, hogy előnyt jelent majd számunkra, ha tudunk vezetni és rutinos sofőrök vagyunk. Arról nem is beszélve, hogy fiatalkori éveinkben, amikor egyébként is tanulással töltjük az időnk egy részét, könnyebben beiktathatóak a jogosítvány megszerzéséhez szükséges órák. Ráadásul családunk számára is ajándék lesz, hogy van egy újabb sofőr a családban, aki szívesen ül a volán mögé a közös utak során. Érdemes tehát minél előbb belekezdeni a tanulásba és tapasztalatszerzésbe!