Ez már a sokadik díj amit a Kométa elnyert, mi a titkuk?
Nincs titok, hacsak az nem, hogy hiszünk a minőségben, sőt a teljes átláthatóságra törekszünk.
Ezért csak olyan terméket gyártunk, ami a legmagasabb standardoknak is megfelel. Én példaként azt szoktam még felhozni, hogy otthon a gyermekeim is azt eszik amit apáék a Kométánál gyártanak.
Melyik díjukra a legbüszkébb?
Az összesre, mert mindegyik igazolja azt, hogy jó irányba haladunk és helyesek a törekvéseink. Élelmiszergyártóként, fontos, hogy tisztában legyünk a felelősséggel, mert ahogy az ügyvezető igazgatónk szokta mondani „ételt teszünk mások asztalára”. Ezért fontos, hogy szem előtt tartsuk, hogy csak kiváló alapanyagokból, és maximális odafigyelés mellett készítsük a termékeket.
Milyen aktuális újdonságok, fejlesztések vannak a cégnél?
Folyamatosan fejlesztjük termékeinket, és termékfejlesztéseink irányát minden esetben a helyes táplálkozás elvei jelölik ki. A Kométa üzeme teljesen szójamentes, a gyártás során nem kerül a termékbe glutén, glutamát és a sajtos termékek kivételével laktóz és tejfehérje sem. Így a Kométa termékeket bátran fogyaszthatják azok is, akiknek kerülniük kell ezeket az összetevőket.
Az idei év legnagyobb fejlesztése, hogy 25%-al csökkentettük a kék matricával jelölt termékeink sótartalmát. Aktuális újdonság pedig, hogy tovább bővítettük virsli termékcsaládunkat a már közkedvelté vált Kölyök virsli mellett a Klasszikus Kométa Bécsi virsli, tormás és sajtos ízesítésben is elérhető. Gyorsvacsora termékcsaládunkból pedig pillanatok alatt finom, meleg étel varázsolható az asztalra.
Hogyan zajlik egy ilyen fejlesztés?
Folyamatosan figyeljük a piacot és a trendeket, melyek alapján az új termék ötletek születnek, sőt a Gyorsvacsora termékcsalád fejlesztésében, Kovács Lázár-Lázár Chef is részt vett.
Milyen jó tanáccsal látná el azt, aki most indul bevásárolni?
Figyeljen oda, hogy mit eszik, olvassa el a címkét és a csomagolást, ne csak a csomagár alapján döntsön, és természetesen finom terméket válasszon.