Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk!

Vágólapra másolva!
Tagadhatatlanul közeleg a karácsony. Bizonyára már Te is töprengtél azon, hogy milyen is legyen az idei ünnepi dekoráció. Legyen az ajtódísz vagy csomagolás, segítünk Neked megtalálni a tökéletest! Mutatunk néhány trükköt az otthonokesmegoldasok.hu oldalról, ahol aztán Te is folytathatod a böngészést a számtalan jobbnál-jobb ötlet között. Legyen szó akár a karácsonyról, akár más ünnepről, az oldalon számtalan hangulatteremtő inspirációt, lakberendezési tippet és hasznos tanácsot találsz.
Vágólapra másolva!

1. Ajtódísz: természetes / szokatlan / gömb

Egy jól megválasztott ünnepi ajtódísz már akkor meghitt légkört varázsol körénk, mikor még át sem léptük a küszöböt. Hoztunk neked három olyan bejárati dekorációt, amelyeket te is könnyűszerrel elkészíthetsz. Nyugalom, elkészítésük csak minimális kézügyességet igényel, és a szükséges kellékeket is egyszerű beszerezni!

A természetes

Ha szereted a natúr stílust, ezt a kopogtatót neked találták ki! Nem is kell más, csak jó sok makk és toboz. Ezeket akár egy kirándulás során is összegyűjtheted. A terméseket rögzítsd egy hungarocell koszorúra – ezt hobbiboltokban tudod beszerezni – és, ha gondolod, kösd át egy szalaggal vagy madzaggal. Ugye, milyen könnyű elkészíteni?

Forrás: szinesotletek.blog.hu

A szokatlan

A rendhagyó megoldások híve vagy? Szeretsz kitűnni? Akkor számodra az ajtó fölé akasztható dísz lesz a favorit! Ezt a változatot elsősorban azoknak ajánljuk, akiknek kertes házuk van. Az elkészítéshez csupán egy függő virágtartóra, néhány mű vagy igazi fenyőágra, illetve egy égősorra lesz szükséged. Természetesen felturbózhatod az alapkoncepciót saját ötletekkel: magyallal – ez szintén lehet élőnövény vagy utánzat –, fenyőtobozzal vagy bármilyen más díszítő. Az ágakat és a különböző dekor elemeket erősítsd egymáshoz, majd tetszőlegesen rendezd el egy kosárkában. Ezzel kész is vagy!

Forrás: Pinterest

A gömb

Ha rajongsz a látványos dolgokért és a színekért, ne is keress tovább, megtaláltad a neked való ajtódíszt! Biztosan neked is van jó néhány kiselejtezett karácsonyfadíszed, amiket csak ide-oda teszel, mert nincs szíved kidobni. Most itt a remek alkalom, hogy hasznosítsd őket. Ennél a koszorúnál egy vastagabb drótra kell felfűzni a gömböket, ennek egyik végére hajlíts hurkot, hogy ne potyogjanak le a díszek. Ha mindegyik gömbdísz felkerült a helyére, akaszd egymásba a damil két végét. Ezután már csak egy nagy szalag kell, amivel fel tudod függeszteni a bejárati ajtódra. Ha még további ötletek között böngésznél, nézz körül az otthonokesmegoldasok.hu oldalon!

Forrás: Pinterest

2. Asztali dísz: csillag alakú konfetti / gömbdíszből ültetőkártya / üvegbe zárt gyertya

Az ünnepi asztal kinézete legalább olyan fontos karácsonykor, mint a fa. Ezekkel a tippekkel szempillantás alatt megalkothatod álmaid szentesti vacsoraasztalát.

Konfetti

Ez az „egyszerű, de nagyszerű” tipikus példája. Végy csillogó vagy fényes hatású arany vagy ezüst színű kartonpapírt, és egy vagy többféle mintalyukasztót – ilyeneket már nagyon sok papír-írószer boltban árulnak. Ha ezeket beszerezted, már csak annyi a dolgod, hogy segítségükkel legyárts jó sok konfettit, amit aztán szétszórhatsz az étkezőasztalon. Egy sima fehér abroszt is egy csapásra ünnepivé tudsz tenni ezzel az apró trükkel!

Forrás: etsy.com

Különleges ültető

A következő dekoráció is igazán időtakarékos, mégis nagyon mutatós. Fogj néhány karácsonyfadísz – lehetőleg olyanokat válassz, amik nem gurulnak le az asztalról –, majd az akasztójukba tűzd bele a cetliket, amelyeken a vendégek neve áll. Voilà, el is készült az ültetőkártya tartó!

Forrás: etsy.com

Üvegbe zárt gyertya

A gyertya hozzátartozik az adventi időszakhoz, illata és hangulatos fénye egészen megváltoztatják egy helyiség légkörét. Ha egyedi gyertyára vágysz, amilyen csak a te otthonodban van, akkor ezt készítsd el! Szükséged lesz egy üvegpalackra, ez lehet kisebb, nagyobb, érdemes olyat választanod, aminek nagy a szája. A gyertyaöntéshez kelleni fog neked: viasz, kanóc, illetve két edény, amelyben majd felolvasztod a viaszt. Ha szeretnéd, illóolajokkal illatosíthatod is. A viaszt vízfürdőben szabad melegíteni, közvetlenül hevítve ugyanis tűzveszélyes. A legegyszerűbb, ha egy nagyobb lábasba helyezel egy kisebbet, és ebbe teszed bele a viaszforgácsot. Amikor már folyékony, tedd bele a kiválasztott illatosítót, és miután a kanóc egyik végét elhelyezted az üveg aljára, kezd el beleönteni a viaszt is. A kanóc felső végét erősítsd egy hurkapálcikára, így biztosan nem esik majd bele a palackba. A száradási idő attól függ, mekkora gyertyát öntöttél. Az üveget díszítheted szalaggal és apró fenyőággal!

Forrás: festive-lights.com

További asztali dísz tippek érdekelnek? Nézz körül az otthonokesmegoldasok.hu oldalon!

3. Csomagolás: rusztikus / 3D / újságpapír

Ki nem állhatod, ha valaki egy ajándéktáskával elintézi az ajándékok becsomagolását? Te is úgy gondolod, hogy az ajándékok bontogatása fontos része az ünneplésnek? Most megmutatjuk, mik a legújabb trendek ezen a téren.

Rusztikus

Az utóbbi években nagy divat lett az giccses karácsonyi csomagolópapírok helyett a hagyományos, postai barna papírt használni az ajándékok becsomagolásához. Nem csak olcsóbb megoldás, de sokkal letisztultabb is, mint az agyonmintázott bolti változat. Persze azért nem kell lemondanod a különféle díszes szalagokról, akkor sem, ha erre a stílusra esik a választásod. Sőt, még jobban is mutatnak egy ilyen natúr háttéren a különböző színes masnik!

Forrás: Pinterest

3D

Nem kell semmiféle ördöngösségre gondolnod, a 3D-s csomagolási technika alatt annyit értünk, hogy a már becsomagolt ajándékra apró tárgyakat: például pom-pomot, esetleg valamilyen hajtogatott origamit applikálunk. Ettől igazán egyedi és bohókás lesz a csomagod.

Újságpapír

Halmokban állnak a régi újságok a lakásodban? Ezekbe is nyugodtan becsomagolhatod az ajándékokat. A bevállalósabbak akár bulvármagazinokat is használhatnak, de a régi, megsárgult napilapok is nagyon jól mutathatnak.

Szeretsz ezekhez hasonló megoldások között böngészni? Az otthonokesmegoldasok.hu-n sokféle trendi és izgalmas tippet találsz! Ne hagyd ki, ha felújítanád a lakásodat, és olyan lakásdekorációs tippeket keresel, amelyek illeszkednek a Te stílusodhoz! A stíluskerék segítségével néhány gombnyomással megtalálhatod a Hozzád illő tippeket, akár szobatípusokra bontva. Inspirációt szerezhetsz mások lakásfelújításának példájából, és bekukkanthatsz sztárok otthonába is! Ha pedig a kerteddel kapcsolatos javaslatokat keresel, ezeket is megtalálod az otthonteremtés oldalán, az otthonokesmegoldasok.hu-n.