SZÁZ ÉVES A PALATINUS FÜRDŐ

Vágólapra másolva!
Nagyszabású születésnapi fesztivál keretében, június 15-én, szombaton ünnepli Budapest első szabadtéri fürdője, a Palatinus 100. évfordulóját. A fesztivál programjain a látogatók a fürdőbelépő megváltásával, térítésmentesen vehetnek részt.
Vágólapra másolva!

A Palatinus strandfürdő volt Budapesten az első fürdő, amely a szabadban való fürdőzést tette lehetővé. Az 1919 óta üzemelő strand ekkor három medencével és egy dunai ún. kosaras uszodával rendelkezett. A nagymedence több mint 5000 m²-es vízfelületével Európa legnagyobb strandmedencéje volt. A strand népszerűségét mutatja, hogy 1937-ben már bővíteni kellett. Ekkor épült a központi öltöző épület és a népszerű hullámmedence, melynek falát Bálint Endre festőművész szürrealista mozaikja díszíti.

Forrás: Racz Tamas

Egy laza reggeli után érdemes felkerekedni és kilátogatni a helyszínre, ugyanis az aktív kikapcsolódást és nem mindennapi élményeket ígérő programok délelőtt 10 órától este 19 óráig csalogatják a nézőket, valamint aktív résztvevőket. A nap folyamán a kisgyermekekkel érkezőktől kezdve a kalandvágyó fiatalokon és fiatal felnőtteken át, a „csak” fürdőzni vágyó vendégekig bezárólag, minden korosztályra számítanak a szervezők.

10 órától folyamatosak a gyermek foglalkozások. A szelfik szerelmesei 10-18 óra között hódolhatnak szenvedélyüknek a Selfie box segítségével. A legszerencsésebb pózolók még nyerhetnek is.

Forrás: Origo

A különlegesebb zenei élmények iránt fogékony látogatóknak is tartogat izgalmakat a rendezvény: a Brass Dance show-ja három alkalommal nyújt betekintést a jazz, rock, pop műfajok világába, mindezt a rézfúvósok és a humor szemszögéből. Délben cheerleader show fokozza a hangulatot nem mindennapi látványelemekkel és zenei aláfestéssel. Mindeközben az aktív kikapcsolódásra vágyók kipróbálhatják magukat, és nem utolsósorban fejleszthetik az egyensúlyérzéküket a hullámmedence felett kifeszített kötélen.

A sportok szerelmeseinek további meglepetéssel is készülnek a szervezők. A délután folyamán AirTrack sportági bemutató és foglalkozás akrobatákkal, freestyle foci és foglalkozás, BMX és breakdance bemutató, 17 órától pedig brazil tánc és capoeira vonja magára a sportoló, illetve a sportokat távolból szemlélők figyelmét.

Forrás:

A délutáni programkavalkádból kiemelkedve, 14.30-tól a Margaret Island zenekar varázsolja el a közönséget, összetéveszthetetlenül sajátos, fülbemászó dallamaival. Egy felejthetetlen szülinap lezárásaként pedig tüzes AirTrack show akrobatái kápráztatják el a résztvevőket, majd sorsolás keretében az ünneplők értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

Forrás: www.SandorFegyverneky.com/Www.Sandorfegyverneky.Com

Lehetséges mellékhatások: Az egész napos programsorozat a fergeteges hangulaton és felejthetetlen emlékeken túl okozhat strandfüggőséget, előfordulhat a látottak hatására fokozott sportolási vágy, sőt, a zenei és vizuális élmények váratlanul előtörő mosolyt, netalántán boldogságot is vonhatnak maguk után!

További információ és részletes program: www.palatinusstrand.hu

Esőnap: 2019. június 22.