Elkezdődött a torna vb

Vágólapra másolva!
Győr sporttörténelmi esemény házigazdája a ma kezdődő junior torna-világbajnokság megrendezésével, hiszen ennek a korosztálynak korábban nem volt világbajnoksága - mondta a város polgármestere a vb nyitó sajtótájékoztatóján Győrben. Borkai Zsolt hozzátette, a vasárnapig tartó versenyre 62 nemzet legjobbjai érkeztek a Rába-parti városba. A rendezvénynek az Audi Aréna ad otthont.
Vágólapra másolva!
Forrás: Freschli József/MATSZ

Steve Butcher, a nemzetközi szövetség sportigazgatója kiemelte, hogy a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) tökéletesen elvégezte a felkészülés munkáját. Úgy fogalmazott, örömmel vesznek részt olyan rendezvényen, ahol nem a problémákkal kell foglalkozniuk.

Altorjai Sándor, a MATSZ főtitkára felidézte, hogy a junior világbajnokság megrendezésének ötlete a magyar szövetségtől származik. Két évig tartó munka után a nemzetközi szövetség elfogadta a világbajnokság lebonyolításának menetét.

A magyar színeket a fiúknál Balázs Krisztián, Dobrovitz Ádám és Bátori Szabolcs képviseli, a tartalék Kovács Márton lesz. A lányoknál Makovits Mirtill, Szujó Hanna és Szilágyi Nikolett indul, míg tartalékként Szmirnov Anna tagja a keretnek. A sajtótájékoztatón valamennyi sportoló részt vett.

Puskás Jenő, a fiú csapat szakmai igazgatója szerint a vb nagy hiányt pótol, mivel eddig nem volt arra lehetőség, hogy a junior korosztály megméresse magát. Úgy vélte, a jövő olimpiai bajnokait láthatjuk majd Győrben.

Forrás: Freschli József/MATSZ

Török Dániel, a női csapat vezetője kijelentette, nagyon jó hangulatú versenyre számít és a fiatal sportolók számára ajándék a hazai közönség előtti szereplés.

Ma a férfi selejtezőre, az egyéni összetett döntőre és a csapatfináléra kerül sor, pénteken ugyanez lesz a sorrend a lányoknál. A vb utolsó két napján a szerenkénti döntőket rendezik meg.

A hazai nézők ma és pénteken élő streamközvetítést láthatnak a junior világbajnokság teljes versenynapjáról a hivatalos honlapon. Szombaton és vasárnap az M4 Sport ad élő streamközvetítést a finálékról, televíziós közvetítést pedig felvételről láthatnak az érdeklődők.

A világbajnokság programja: csütörtök: férfi egyéni selejtező, egyéni összetett döntő, férfi csapatverseny döntő péntek: női egyéni selejtező, egyéni összetett döntő, női csapatverseny döntő szombat: szerenkénti döntők: férfi talaj, lólengés, gyűrű, illetve női ugrás, felemáskorlát vasárnap: szerenkénti döntők: férfi ugrás, korlát, nyújtó, illetve női gerenda, talaj

A világbajnokságot népszerűsítő videóban Szujó Hanna és Balázs Krisztián vállalt szerepet. „Örömmel vettem részt ebben a projektben, és úgy gondolom, hogy jól sikerült a felkészülésünk. Túl vagyunk a pódiumedzésen és nagyon várjuk azt, hogy kezdődjön a vb” – nyilatkozta az ifjúsági olimpiai bajnok Balázs Krisztián.

Forrás: Freschli József/MATSZ

„Kimondhatatlanul vártuk ezt a pillanatot, hogy részesei lehessünk ennek a sporttörténelmi világbajnokságnak. A célom az, hogy azokat a gyakorlatokat, amelyeket elhoztam ide, a lehető legjobban bemutassam” – tette hozzá Szujó Hanna.

A lányok részéről Török Dániel utánpótlásedző, a fiúk képviseletében pedig Puskás Jenő, szakmai igazgató egyetértettek abban, hogy az elmúlt hónapokban jól sikerült felkészülésen vannak túl, és az már látszik, hogy nagyon erős mezőny indul a világbajnokságon.

Ma a férfi selejtezőre, az egyéni összetett döntőre, és a csapatfináléra kerül sor, pénteken ugyanez lesz a sorminta a lányoknál. A vb utolsó két napján a szerenkénti döntőket rendezik meg.

Forrás: Freschli József/MATSZ

A hazai nézők ma és pénteken élő streamközvetítést láthatnak a junior-világbajnokság teljes versenynapjáról a verseny hivatalos honlapján (jwchgyor2019.hu). Szombaton és vasárnap az M4 Sport ad élő streamközvetítést a finálékról (m4sport.hu), televíziós közvetítést pedig felvételről láthatnak a nézők.

A FIG Channel saját Youtube-csatornáján (www.youtube.com/gymnasticschannel) folyamatosan közzéteszi a kvalifikációs napok összefoglalóit, majd élőben streameli a finálékat a nemzetközi közönségnek.

A szurkolók a verseny alakulását, a pontszámokat a FIG és partnere, a Longines livescore-szolgáltatása segítségével követhetik figyelemmel.

FIG microsite és livescore: https://live.gymnastics.sport/event_detail.php?idevent=16020

Longines livescore: https://www.longinestiming.com/gymnastics