Világsztárok mutatták be a zenei műfajok fúzióját

Vágólapra másolva!
A zeneművészet és a szabadtéri koncertek szerelmeseinek kedvezett idén is az MVM Zrt. hagyományos jótékonysági koncertjével, az MVM ZENERGIÁval. A Szent István Bazilika előtt megrendezett nagyszabású eseményen világsztárokkal, illetve a komoly- és könnyűzene fúziójaként újragondolt darabokkal találkozhatott a több ezer érdeklődő.
Vágólapra másolva!
Forrás: Magyarimarci

Liszt, Mozart és Paganini, illetve a Queen, Edith Piaf, a Margaret Island és Piazzolla művei kerültek egy színpadra az idei MVM ZENERGIA koncerten augusztus utolsó napján. Az MVM negyedik alkalommal szervezte meg ezt a nagyszabású zenei ünnepet. A klasszikus és modern műveket világhírű magyar művészek gondolták újra, az eltérő korokat, helyeket és kultúrákat összekapcsolva fúziós alkotásokat hoztak létre. A korábban sehol, senki által nem hallott különleges előadásokat, a klasszikus és könnyűzene találkozásaiból született, izgalmas alkotásokat a Bazilikára vetített látványos fényfestés, a darabokhoz illeszkedő egyedi vizuális tartalom tette még különlegesebbé.

Az MVM a jegyeladásból befolyt összeget idén is jótékony célra ajánlotta fel. A koncert honlapján egész augusztusban szavazhattak az érdeklődők, hogy melyik szervezet kapja meg az adományt. A befolyt összeg a több ezer szavazat alapján a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, EGYMI és Kollégiumhoz kerül, támogatva ezzel áldozatos munkájukat.

Forrás: [email protected]/Magyari

Az MVM Csoport számára a sokszínűség érték. Társaságcsoportunk tevékenysége igen sokrétű, közel hatvan tagvállalatának hatékony együttműködése, fúziója eredményességünk alapja. Ezért is gondoltuk, hogy a mostani ZENERGIÁn különböző zenei műfajok fúziójával valami újat alkotunk” – mondta Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az MVM ZENERGIA már hagyományosnak nevezhető szabadtéri koncertje megtestesíti mindazon alapértékeket, amelyek az MVM Csoport társadalmi tevékenységét jellemzik: a fiatal tehetségek, a hátrányos helyzetűek, a kultúra támogatását, az innovációt, illetve az értékteremtést” – tette hozzá Jákó Eszter, az MVM Zrt. kommunikációs igazgatója.

A ZENERGIA koncertek sikere évről évre bizonyítja, hogy a komolyzene éppen úgy megállja a helyét, mint tette azt akár évszázadokkal ezelőtt. Az idei koncert tematikája a modern és a klasszikus művek ötvözéséből egy új zenei élmény létrehozása volt, amely hatalmas sikert aratott, ismét elkápráztatta a közönséget” – mondta Balázs János, Kossuth-díjas zongoraművész.

Forrás: www.kondellamisi.hu/Kondella Misi Photography

Az egyedülálló zenei élményt olyan kiemelkedő előadók szavatolták a koncerten, mint

  • Miklósa Erika, Kossuth-, Liszt- és Prima Primissima-díjas operaénekesnő;
  • Vigh Andrea, Liszt- és Prima-díjas hárfaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora;
  • Harcsa Veronika, Fonogram-díjas énekesnő, dalszerző;
  • Balázs János, Kossuth-díjas zongoraművész, Liszt- és Prima-díjas, Érdemes Művész;
  • Snétberger Ferenc, Kossuth-díjas gitárművész;
  • Gyémánt Bálint, Fonogram-díjas gitárművész, dalszerző;
  • Sárközy Lajos, Junior Prima Díjas prímás és zenekara;
  • Devich Gergely, Junior Prima Díjas gordonkaművész;
  • Pálfalvi Tamás, Junior Prima Díjas trombitaművész.