Sosem látott módon fizethetett a bliccelő Gyurcsány

Vágólapra másolva!
Átutalással rendezte pótdíját Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök, aki egy videófelvétel szerint a vasárnapi melegfelvonulás után bliccelt a földalattin - írta a Blikk. A BKV szóvivője szerint még sosem fordult elő a cég történetében, hogy olyasvalaki fizessen pótdíjat, akit nem kaptak el az ellenőrök.
Vágólapra másolva!

Pár nap múlva látszik majd az elszámolások közt, hogy Gyurcsány Ferenc valóban befizette-e a pótdíjat a BKV számlájára, miután kiderült, hogy bliccelt a szombati melegfelvonulás után a földalattin - közölte az [origo]-val Székelyné Pásztor Erzsébet, a közlekedési vállalat kommunikációs igazgatója. Székelyné szerint a BKV-nak hivatalosan nincs tudomása arról, hogy az egykori miniszterelnök jegy nélkül utazott, mivel nem ellenőrizték, azon az állomáson, ahol felszállt, nincs állandó ellenőr. "Hivatalosan pótdíj-esemény nem volt, nem szabtak ki pótdíjat vele szemben" - magyarázta a kommunikációs igazgató.

Gyurcsány melegfelvonuláson való részvételéről a Mandiner című blog készített videófelvételt, amelyen nem látszik, hogy a felvonulás után a földalattiba távozó korábbi kormányfő kezelt volna jegyet. Gyurcsány környezetének egyik névtelenséget kérő tagja hétfőn az [origo]-nak azt állította, hogy a politikus meg volt győződve arról, hogy a kísérői gondoskodtak a jegyvételről, ha nem így történt, akkor elismeri, hogy hibázott. Később hozzátette, hogy már hétfőn befizették a két személyre szóló, összesen 24 ezer forintos pótdíjat Gyurcsány és felesége, Dobrev Klára utazása után.

Mivel Gyurcsányt nem kapták el az ellenőrök, így az összeg befizetésére szolgáló csekket sem kapta meg. A Blikk egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt írta, hogy a pótdíjat átutalták. Az [origo] megkereste kedden Gyurcsány munkatársait, hogy megtudjuk, valóban átutalással rendezte-e a büntetést a korábbi miniszterelnök, de megkeresésünket elhárították.

"Mivel nem büntették meg, ez egy önkéntes állampolgári cselekmény, amilyenhez hasonló korábban még nem fordult elő a BKV történetében" - tette hozzá a kommunikációs igazgató. Székelyné hozzátette azt, nincs arról információjuk, hogy Gyurcsány Ferenc hétfőn személyesen fizette volna be a pótdíjat.