Közvélemény-kutatással csapták be a választókat Gödöllőn

Vágólapra másolva!
Törvénysértő közvélemény-kutatást végeztek Gödöllőn a helyi választási bizottság szerint. A kérdezőbiztos az önkormányzatra hivatkozva kérdezte az embereket, pedig egy debreceni cégtől kapta a megbízását. A választási bizottság szerint a kérdések egyértelműen kampánycélokat szolgálnak. 
Vágólapra másolva!

Szándékosan megtévesztette a választókat egy kérdezőbiztos a gödöllői választási bizottság szerint, amikor az önkormányzatra hivatkozva végzett közvélemény-kutatást Gödöllőn. A bizottság egy lakossági panasz nyomán vizsgálta meg a városban folyó közvélemény-kutatást. A bejelentő szerint kérdezőbiztos azt mondta, hogy az önkormányzat megbízásából végzi a felmérést, majd amikor a megbízólevelét is elkérték, kiderült, hogy egy debreceni cég megbízásából gyűjti a kérdéseket - mondta el az [origo]-nak Nánási Éva, Gödöllő jegyzője.

A helyi választási bizottság megállapította, hogy a megtévesztés a választási törvény több pontját is sérti, ezért eltiltotta a céget és a kérdezőbiztost is a további jogszabálysértéstől. A bizottság azt is megállapította, hogy a kérdések egyértelműen kampánycélokat szolgálnak - mondta a jegyző. Az önkormányzat közleményt adott ki, amelyben "saját nyomozásukra" hivatkozva azt írják, hogy a kérdezőbiztos kommunikációs tanácsadóként segíti a Fidesz gödöllői polgármester-jelöltjét.