Cédulavásárlással vádolja a Jobbik az LMP-t

Vágólapra másolva!
Egy hangfelvételre hivatkozva csalással vádolja az LMP-t a Jobbik. A felvételen, amelyen nem hangzik el egy párt neve sem, valaki 150 forintot kínál a kopogtatócédulák darabjáért. A felvételen hallható férfi az [origo]-nak azt állította: valóban tagja az LMP-nek, de nem jelölt, csak tesztelni akarta, hogy reagálnak az emberek a hirdetésére.
Vágólapra másolva!

A választási törvény megsértéssel vádolja Jobbik az LMP-t. Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében a kuruc.info radikális honlapon közzétett hangfelvételre hivatkozva azt állította, hogy egy LMP-s jelölt 150 forintot kínált az ajánlószelvények darabjáért. A kopogtatócédulákért a törvény szerint tilos pénzt kérni vagy ajánlani.

A radikális honlapon elérhető hangfelvételen nem hangzik el az LMP neve. A felvételen egy mezőszilasi férfi jelentkezett egy álláshirdetésre. Amikor megmondták neki, hogy kopogtatócédulát kellene gyűjteni, rögtön azt mondta: van nála 28 darab, ami ki van töltve, de a jelöltek neve nincs beírva. A másik férfi ezekért darabonként 150 forintot kínált.

A kuruc.info állítása szerint a felvételen hallható férfi egy hirdetésre jelentkezett, amelyen amelyen 600 forintos órabért ajánlottak "iratok begyűjtéséért", és amelyen egy, az LMP nevén lévő telefonszám volt feltüntetve. Az [origo] felhívta a számot, és a telefont felvevő férfi elismerte, hogy tagja az LMP-nek, a telefonja pedig a párt flottájába tartozik. Azt állította, hogy ő nem jelölt, és valójában nem is gyűjt kopogtatócédulát, csak tesztelni akarta, hányan jelentkeznek, illetve kínálnak fel cédulákat. A férfi nem árulta elé a nevét, inkább személyes találkozót ajánlott.