Magyar Nemzet: Diákjait zaklatta egy jobbikos jelölt

Vágólapra másolva!
Három éve szexuális zaklatás miatt megrovást kapott a Jobbik egyik kaposvári jelöltje, aki tanárként intim kérdésekkel ostromolta diákjait - írja a Magyar Nemzet. A párt szóvivője szerint kivizsgálják az ügyet, és ha a jelölt valóban ilyet tett, "a lehető legszigorúbb szankciókat alkalmazzák vele szemben".
Vágólapra másolva!

Iskolai szexuális zaklatás miatt folyt fegyelmi eljárás korábban a Jobbik egyik kaposvári képviselőjelöltje, Hegedüs József ellen - írja a szombati Magyar Nemzet. A lap a 2007-es fegyelmi határozatra hivatkozva azt írja: a fizikatanárként dolgozó Hegedüs azt kérdezte a 15 éves lányoktól, hogy szoktak-e maszturbálni, lefeküdtek-e már barátjukkal, vagy el tudják-e képzelni az intim együttlétet egy idősebb férfival.

A tanár a fegyelmi határozat szerint akkor azt mondta: nem tett semmi olyat, amivel megszegte volna a pedagógusetikát, és nem mondott olyat, amivel a tanulókat megsértette volna. A fegyelmi tanács végül megrovásban részesítette amiért "vétkesen megszegte munkaköri kötelezettségét", nem tartotta tiszteletben diákjai emberi méltóságát, viselkedése pedig nem szolgálta a tanulók erkölcsi fejlődését.

Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője a lapnak azt mondta: a párt országos vezetése nem tudott a Hegedüs József elleni eljárásról, de az ügyet kivizsgálják, és amennyiben bebizonyosodik, hogy a politikus a Jobbik értékrendjével nem összeegyeztethető módon viselkedett, akkor a lehető legszigorúbb szankciókat alkalmazzák vele szemben. Hegedüsnek egyébként nem sikerült annyi kopogtatócédulát gyűjtenie, hogy ringbe szálljon Kaposvár polgármesteri székéért, de egyéni képviselőjelöltként indul a választáson.