Vágólapra másolva!
A Fidesz és az MSZP polgármesterjelöltje is 553 szavazatot szerzett a Békés megyei Köröstarcsán. Tizenkét másik településen szintén szavazategyenlőség van, így ezeken a helyeken időközi polgármester-választást kell tartani.
Vágólapra másolva!

Nem bírt egymással az MSZP és a Fidesz a Békés megyei Köröstarcsán: a szavazatok 100 százalékának feldolgozása után Nagy László szocialista és Smiri László Zoltán fideszes polgármesterjelölt egyaránt 553-553 szavazatot szerzett. Vígh Lajos független jelölt messze lemaradva, 96 szavazatot kapott.

Az Országos Választási Iroda hétfő reggeli adatai alapján tizenhárom településen időközi polgármester-választást kell tartani, mivel ennyi településen alakult ki szavazategyenlőség a jelöltek között: Köröstarcsán kívül a Békés megyei Dombiratoson, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tiszavalkon, a Somogy megyei Libickozma és Varászló településen, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírteleken, a Tolna megyei Grábócon, a Vas megyei Iklanberényben és Orfalun, valamint a Zala megyei Bödeháza, Csöde, Dobri és Zalaszántó településen.

Vasárnap este 11 órakor még úgy tűnt, hogy a Somogy megyei Somogyaszalón is időközi választást kell tartani, de a szavazatok többszöri újraszámlálása alapján végül egy szavazat döntött a polgármesterjelöltek között, így nem alakult ki szavazategyenlőség és nincs szükség időközi választásra.

A jogszabály szerint az önkormányzati választáson nincs érvényességi küszöb, azaz elvileg egyetlen választó is eldöntheti a szavazás eredményét. A jelöltek közül az lett polgármester, aki a legtöbb érvényes szavazatot kapta, ha azonban két vagy több jelölt kapott azonos számú legtöbb szavazatot, időközi választást kell kiírni.