A Civil Mozgalom az egyetlen párt, amelyik a nagyok mellett országos listát tudott állítani, azonban a választáson kevesebb, mint 1%-ot ért el. Seres Mária arra panaszkodott, hogy elhallgatták pártjukat, ezért nem ismerik őket az emberek, de az alacsony eredmény ellenére nincs elkeseredve, mert hosszú távra tervez.

18.10
Téliszalámis szendvicsre szállnak az újságírók a CM-nél

A Civil Mozgalom Mester utcai irodájában jelenleg körülbelül negyven újságíró és tévés tartózkodik, nagy részük szalámis szendvicset eszik. Tudósítónk a Civil Mozgalom tagjai közül még nem lát senkit.

18.18
Seres Mária családostul érkezik

Megérkezett Seres Mária a családjával és annyit mondott az összegyűlteknek, hogy átöltözik és jön.

19.14
Seres Mária szomorú

Seres Mária elmondta, hogy szomorúan hallotta, hogy a közvéleménykutatók a tévében nem említették meg a Civil Mozgalmat, mert hatalmas eredménynek tartja, hogy néhány, minden hátsó szándék nélküli önzetlen embernek sikerült országos listát állítania. Reménykedik abban, hogy a második fordulóban lesz még esélyük az állva maradó jelöltjeiknek.

Tudósítónk szerint a hangulat a CM-nél továbbra is családias, nincsenek túl sokan. Tudósítónk látta Papp Józsefet, a bajai jelöltet és Dr. Nagy Mariannt, a monori jelöltet.

19.30
Elhallgatták a CM létezését a csongrádi jelölt szerint

Csenki Mihány, aki Csongrádban, a négyes számú választókörzetben jelölt, azt mondta tudósítónknak, hogy saját magát illetően 13-15%-os eredménnyel lenne elégedett. Reménykedik benne, hogy lesznek néhányan közülük, akik bejutnak a parlamentbe, és úgy véli, ahhoz képest, hogy országos listát állítottak, a média méltatlanul elhallgatta a létezésüket és az emberek nem tudnak róluk.

19.33
Kiskutya rohangál a CM-nél

Seres Mária négy év körüli kislánya egy kis fehér kutyával rohangál a CM irodájában.

19.41
Seres Mária a közömbösöket célozza

A Civil Mozgalom a közömbösek megszólítását célozza meg a mostani országgyűlési választáson, hiszen az alatt a rövid idő alatt, amióta a köztudatban van, más politikai szervezetek híveit nem tudta megszólítani - mondta Seres Mária az MTI-nek vasárnap a párt Mester utcai irodájába. "Nagyon bízom benne, hogy sokan fogják látni: a Civil Mozgalom jól szerepelt a választáson, és nagyon fognak örülni annak, hogy úgy az egyéni választókörzetekben induló jelöltjeink eredménye, mint az országos százalékos érték az elvárásoknak megfelelő" - fogalmazott. Talán az utolsó néhány napban már mértek 1 százalékos támogatottságot a Civil Mozgalomnak - tette hozzá.

(MTI)

20.05
Elhallgatásra panaszkodik a Civil Mozgalom

Méltatlanul elhallgatták a Civil Mozgalom létezését a magyar újságok - mondta a párt több politikusa az [origo] tudósítójának. Szerintük nem szerepeltek a sajtóban annyit, amennyit a támogatottságuk alapján megérdemeltek volna. Többen is azt mondták, hogy a következő választás lesz a nagy durranás a CM életében.

20.26
Leülőben a buli a CM-nél

Seres Mária kislánya tudósítónk laptopját nyomkodja. S közben mosolyog. Egyre kevesebb a szendvics, tudósítónk szerint kicsit leült a buli.

20.35
Seres Mária csokit oszt

Seres Mária milka csokit kínál körbe a jelenlévőknek. Megkérdezi, hogy "mi van az MDF-nél, nincs kaja?" Mire a résztvevők közül néhányan kijelentik, hogy ott sose szokott lenni.

20.38
Seres állítja, hogy nem ők zavarták meg a rendszert

Seres Mária - utalva a szavazók utaztatásával kapcsolatos korábbi ellentmondásokra - azt mondta a káoszról: "Nem mi zavartuk meg a rendszert, mivel nincs fővárosi jelöltünk. Látja, ezért kell a civil kontroll."

20.53
Már sörpad is van a CM-nél

Behoztak egy sörpadot a sajtószobába. Sör még nincs.

21.05
Seres Mária fektet

Seres Mária gondolkodik azon, hogy elviszi lefektetni a gyerekeket.

21.10
Seres Dóri az anyukájára szavaz

Seres Dóri közölte, hogy én anyára szavazok. Azt is mondta, hogy a civil mozgalommal vagyok. Dorci látott már kopogtatócédulát is. Majd felszólította az újságírókat, hogy pakolják össze a cuccokat és menjenek haza aludni.

21.26
Seres Mária nem fél 1-kor szeretne adásba kerülni

Seres Mária: "vártuk ezt a napot, hogy ma végre beszélhetünk magunkról, de fél egykor nem ugyanaz adásba kerülni, mint 8-kor."

21.28
A CM-nél töltött káposzta is lesz

Seres most már tényleg elviszi a gyerekeket lefeküdni. A konyhában pedig lassan kész lesz a töltött káposzta

21.31
Seres Mária elment gyereket fektetni

Seres Mária elvonult, arra kérte Dr. Nagy Adriennt, a monori jelöltet, hogy ha bármi történik, amíg távol van, tartsa meg a sajtótájékoztatót.

21.37
Megfőtt a töltött káposzta a CM-nél

Töltött káposztát szolgálnak föl a CM-nél.

22.28
Visszatért Seres Mária

Visszatért Seres Mária. Fokozódik a helyzet. Különböző adatok repkednek az állásról. Csodálkozva tapasztalják a CM-esek, hogy az interneten minden kint van.

22:46
Seres Mária még bízik a felfelé kúszásban

Az előzetes eredmények alapján a CM 0,9 százalékot kapott, így épp elmaradnak az egyszázalékos határtól, ami felett állami támogatás jár. Seres Mária tudósítónknak azt mondta, még bíznak benne, hogy feljebb kúszhatnak. Szerinte az egy százalékot nem az állami támogatás, hanem a lélektani határ miatt lenne jó elérni.

22.51
Seres Mária nincs elkeseredve

Seres Mária nyilatkozata: "Meglepetésszervezetként léptünk be a politikába, és nem jött át a meglepetés ereje a médián keresztül. Elmaradt a sajtó kíváncsisága. Kár, hogy meg sem említettek minket. Ennek ellenére bizakodóak vagyunk, nem vagyunk elkeseredve. Bízunk abban, hogy maradnak állva képviselőink a második fordulóban. Nem egy választásra készülünk, hosszú távon szeretnénk a magyar társadalom tudatában maradni. Sok család és az egyének lelkesedése kellett ehhez."

Hoppá! A nap mottója:The system cannot find the path specified. (-2147024893)