Ölelkező, zászlókat lobogtató emberek töltötték meg vasárnap este a Vörösmarty teret, ahol a Fidesz tartotta eredményváró rendezvényét. A jó hangulatot a hosszas várakozás sem törte meg: az üres órákban régi slágerekre ropták a párt szimpatizánsai, Fidesz-felirattal díszített zsíroskenyeret eszegettek, míg a Fidesz politikusai az irodaház elkülönített részén készülődtek. A várakozás feszültsége azért érződött, az OVB elnökét kifütyülték, este tíz után pedig egy fideszes zászlót tartó férfinál elszakadt a cérna: "eredményeket akarok" - kiabálta a közeli gyorsétteremben.

17.49
A sörpadok már állnak

A Vörösmarty téren felépítették a színpadot, éppen próbál egy zenekar. Két nagy kivetítőn közvetítik a Hír Tv adását. Egyelőre nem lehet eldönteni, hogy a téren gyülekező emberek közül ki a szimpatizáns, és ki a turista. Sörpadokat helyeztek ki. A tévéstábok már beálltak, tudósítónk látott egy szlovák közveítőkocsit is. Rendőri készültség is van a téren, de tudósítónk szerint nem látványos: féltucatnyi láthatósági mellényt viselő rendőr tartózkodik a téren.

18.22
Elzárkóznak a politikusok

Körülbelül száz szimpatizáns gyűlt össze a Vörösmarty téri padokon, hallgatják a színpadon játszott élőzenét. Az irodaházba külön bejáraton mennek be a politikusok, és külön bejárat van az újságíróknak. A legelső sajtótájékoztató fél nyolckor lesz. A Fidesz sajtóosztályának munkatársaitól előjegyzést kell kérnie annak, aki a későbbiekben beszélni szeretne politikusokkal. Arra a kérdésre, hogy miért nem beszélhetnek az újságírók egyszerűbben a politikusokkal, Nyitrai Zsolt, a párt operatív igazgatója azt mondta az [origo]-nak: dehogynem tudnak beszélni, a sajtótájékoztatókon kérdezhetnek, egyébként pedig figyelhetik, ki mikor érkezik. Nyitrai nem tudta megmondani, mikor érkezik Orbán Viktor pártelnök. Az újságíróknak fenntartott elegáns teremben 250 forintért olyan zsíroskenyér kapható, amelyre pirospaprikával a Fidesz feliratot szórták rá.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

További képekért kattintson a fotóra!

18.32
Drága a koktélbár

Az irodaházban működő koktélbár nagyon drága, egy leves is 1100 forintba kerül. Tudósítónk a Fidesz sajtóosztályának egyik munkatársával próbált bemenni a politikosok bejáróján, de a biztonsági őrök nem engedték be. A helyzet még a politikusoknak sem egyértelmű: Farkas Flórián például az újságíróknak fenntartott részre akart bemenni, de útba igazították.

18.36
Kolozsvárról is jöttek

A politikusok bejáratánál két ember azt mondta tudósítónknak: ők szimpatizánsként kaptak meghívót. Az egyikük Kolozsvárról jött.

18.46
A mélygarázs lejárót is rendőrök vigyázzák

Az irodaház hátsó részénél, a mélygarázs lejárónál álló rendőrök azt mondják: a Fidesz rendezvényét biztosítják, nem kaptak tájékoztatást arról, hogy Orbán itt érkezne.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Még több fotóért klikkeljen a képre!

19.05
Pozsgay Imre is a Fidesznek drukkol

Pozsgay Imre egykori államminiszter is a Fidesznél várja az eredményeket. Az [origo]-nak azt mondta: a Fidesz nagyarányú győzelmére számít, de arról nem akart nyilatkozni, hogy összejön-e a kétharmad. Szerinte az MSZP meg fogja őrizni a második helyét, a részvételi arány pedig nem kedvez a kis pártoknak, azok szerinte nem fognak bejutni a parlamentbe.

19.09
Andy Vajna ünnepelni jött fideszes barátai hívására

Sorra érkeznek az ismertebb emberek a Vörösmarty térre. Köztük van Rogán Antal V. kerületi fideszes polgármester is, aki azt mondja: egyelőre kivár a kétharmad ügyében. Rogán örül a részvételi adatoknak, ő alacsonyabb részvételt várt. Megérkezett Andy Vajna producer is. Fideszes barátai hívták meg ünnepelni - magyarázta. A téren van már Harrach Péter, a KDNP alelnöke is, aki arról beszélt tudósítónknak: ő is bízik a kétharmadban, de tapasztalatai azt mondatják vele, hogy előbb meg kell várni az eredményt. Felbukkant Kun Miklós történész is.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Még több fotóért kattintson a képre!

19.16
Kubatov Gábor nem beszél a kétharmadról

Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója nem akart beszélni az [origo] tudósítójának arról, szerinte meglesz-e a kétharmad.

19.35
Szijjártó Pétert nagy fotelban sminkelik

Az újságíróknak kijelölt kétszintes teremből belátni egy fideszesek által használt elkülönített részre, egy emelett feljebbre. Tudósítónk szerint ott egy nagy fotelben ül Szijjártó Péter kommunikációs igazgató, és éppen sminkelik, Cser-Palkovics András helyettes szóvivő pedig beszélget. Az újságíróknak ezalatt Ákos zenéje szól.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Többi képünkért klikkeljen a fotóra!

20.00
Megtelt Fidesz-szimpatizánsokkal a Vörösmarty tér

A Vörösmarty téren összegyűlt Fidesz-szimpatizánsok a Hír Tv-t nézik a kivetítőkön. A padok szinte mind tele vannak emberekkel, akik többnyire iszogatnak: üdítőket, sört, van, akinél pezsgő van. A politikusok bejárójánál hosszabb sor alakult ki: meghívott vendégek várakoznak a bejutásra. A kampánycsend kitolása miatt a politikusok továbbra sem mutatkoznak. Az [origo] tudósítója hivatalos kérést nyújtott be a sajtóosztály munkatársaihoz, hogy reagáljon a párt egyik politikusa a kampánycsend kitolása miatt kialakult helyzetre.

 

20.09
Rogán nem aggódik a kampánycsend-káosz miatt

Rogán Antal az [origo]-nak azt mondta: ő nem tulajdonít nagy jelentőséget a kampánycsend meghosszabbítása miatt kialakult helyzetnek. Nem hiszi, hogy befolyásolnák a közvélemény-kutatási adatok azok véleményét, akik sorban állnak arra várva, hogy szavazhassanak. Ők már úgyis előre eldöntötték, kire szavaznak - tette hozzá. A politikus szerint az viszont kiderült, hogy az átjelentkezési rendszerrel, annak kivitelezésével problémák vannak, amelyeket meg kell oldani.

20.29
Türelmet kért a fideszesektől Pálffy István

Kiállt a színpadra Pálffy István, az MTV riportere, aki a KDNP jelöltjeként indult a választásokon. Elnézést kért a tehetetlenségért. Ha már kibekkeltünk ennyi évet, akkor azt a pár órát is kibírjuk - mondta, és türelmet kért. A közönség bekiabálta, hogy "nem baj, kibírjuk". Pálffy végül felkonferálta a Vegas Showband zenekart. A banda most épp egy Queen-feldolgozást játszik.

20.34
Orbánt még nem látták

Beszélgetnek, várják az eredményt - mondta az [origo] tudósítójának a párt politikusairól egy Fidesz-szimpatizáns, aki meghívottként az újságíróktól elzárt, politikusoknak fenntarton részlegen várakozik. Szerinte a párt legismertebb arcai még nem tűntek fel, ő egyedül Schmitt Pál európai parlamenti képviselőt látta. A szimpatizáns úgy tudja: Orbán Viktor sem érkezett még meg, de elképzelhető, hogy vele nem is fog tudni találkozni, mert Orbán számára a politikusok részlegén belül is kialakítottak egy elkülönített elnöki részt.

20.40
A kampánycsend végéig hallgat a Fidesz

Az [origo] tudósítójának hivatalos érdeklődésére a Fidesz sajtóosztálya azt közölte: csak a kampánycsend befejeződése után reagál a Fidesz a kampánycsend kitolása miatt kialakult helyzetre.

20.56
A Flashdance túlharsogja a hírműsort a Vörösmarty téren

A Vegas Showband zenekar belekezdett a Flashdance főcímdalába a Vörösmarty téren. A Hír Tv műsorát közvetítő kivetítők hangját levették.

21.01
Táncra perdültek a Fidesznél

A Flashdance főcímdalát a Grease zenéje követi a Vörösmarty téren. Pár tucat ember már táncol.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Még több képért kattintson a fotóra!

21.13
Pelczné szerint a Fideszhez nem futnak be eredménymorzsák

Arra a kérdésre, hogy a kampánycsend ellenére futnak-e be a Fideszhez adatok a választási részvételről és eredményekről, Pelczné Gál Ildikó, a Fidesz elnökségi tagja kijelentette: semmiféle adatok nem jönnek hozzájuk a kampánycsend ellenére. Szájer József európai parlamenti képviselő az [origo]-nak azt mondta: csak most érkezett Sopronból, nincs erről információja.

21.18
Vége a koncertnek a Vörösmarty téren

Befejeződött a Vörösmarty téren a Vegas Showband koncertje. Megérkezett Balázs Péter színész.

21.21
Áder János rákacsintott az [origo] tudósítójára

Megérkezett Áder János európai parlamenti kéviselő. Arra a kérdésre, hogy jönnek-e a Fideszhez részeredmények, azt válaszolta: neki a csornai körzetről vannak információi, de azokat nem akarja elárulni. A beszélgetés végén Áder rákacsintott az [origo] tudósítójára.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

21.30
Megvizsgálná az átjelentkezések jogszerűségét a Fidesz

Meg kell vizsgálni, hogy jogszerűek voltak-e az átjelentkezések - mondta az [origo]-nak Selmeczi Gabriella, aki a gyerekével érkezett a Vörösmarty térre. Szerinte is valóban érkeznek részadatok a párthoz, de azokról nem beszélnek a kampánycsend miatt. Martonyi János, az Orbán-kormány egykori külügyminisztere annyit mondott: ennek a kormánynak az érettségit sem sikerült rendben lebonyolítania, de a Fidesz helyre fogja tenni a közigazgatási problémákat. Megjött a rendezvényre Tőkés László európai parlamenti képviselő és Reviczky Gábor színész is.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Még több képért klikkeljen a fotóra!

Hoppá! A nap mottója:The system cannot find the path specified. (-2147024893)