Lemondott az MDF elnöki posztjáról Dávid Ibolya, miután a párt csak 2,65 százalékot ért el a választás első fordulójában, így jócskán elmaradt a parlamenti küszöbtől. Dávid a párt elleni hisztérikus támadássorozatról, a szóvivő az MDF ellen alakult nagykoalícióról beszélt, mások a médiát okolták az LMP előretöréséért. Az [origo] kora estétől éjfélig élőben követte az MDF székházában történt eseményeket.

18.17
Curlinggel fogadják a vendégeket

A MDF Szilágyi Erzsébet fasori központjában még csak szállingóznak az emberek, a jelenlévők többsége újságíró. A pulpitus melletti plazmatévén curlingközvetítést lehet nézni.

18.34
Tomcat is tudósít

A Tomcat néven ismert szélsőjobboldali blogger, Polgár Tamás egy fekete katonai mellényben szorgosan gépel a sajtónak fenntartott különteremben. 

Fotó: Mudra László [origo]
Kattintson még több képért!

18.40
Befutott a kampányfőnök

Somogyi Zoltán kampányfőnök személyében megérkezett a párt első fontos embere.

18.58
Előkerült a stresszlabda

A párt egyik sajtóreferense, Taigiszer Dóra egy stresszlabdával próbálja levezetni a feszültséget, ezt leszámítva továbbra is teljes a nyugalom a székházban.

19.09
Somogyi üldözéses versenyről beszél

"A kampány egy olyan autóverseny, amiből üldözéses verseny lett, emiatt kiszámíthatatlan" - mondta az [origo]-nak az idegesnek tűnő Somogyi Zoltán, aki állítása szerint jól kipihente magát a kampánycsend alatt.

Fotó: Mudra László [origo]
Kattintson még több képért!

Herényi Károly az MTV-nek nyilatkozva majdnem biztosra veszi, hogy az MDF bejut az országgyűlésbe.

19.20
Nem hisznek az exit polloknak az MDF-nél
Forrásunk szerint a párt tagjai kissé aggódva, ám kétkedve fogadták az exit poll eredményeket, mivel a 2009-es EP-választoson is jelentősen alulmérték őket. Somogyi szerint összevissza mérnek, de ha mégis reálisak az adatok, az teljesen át fogja rajzolni a politikai térképet. 
19.23
Még várják az MDF nagyágyúit

Megérkezett Pusztai Erzsébet, Király Zoltán és Debreczeni József, Bokros Lajos és Dávid Ibolya azonban még várat magára.

19.30
Urnazárásig nyilatkozatstop az MDF-nél

Trencsényi Dávid sajtóreferens bejelentette, hogy a meghosszabbított kampánycsend végéig senki sem nyilatkozik az MDF részéről.

19.34
Szemmel tarjták Tomcatet az MDF-esek

Forrásunk szerint a párt tagjai "szemmel tartják Tomcatet".

19.41
Az MDF-szóvivő kevesli a szavazók számát

Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője szerint a demokráciának tenne jót, ha minél többen szavaznának. A politikus annak kapcsán nyilatkozott az MTI-nek, hogy a választásra jogosultak 59,28 százaléka, 4.752.052 ember szavazott 17.30 óráig. Kerék-Bárczy szerint a magas részvételi arány azt jelentené, hogy minél többen részt akarnak venni a közéletben, véleményt akarnak mondani, és mindez a demokrácia minőségét javítaná.

19.50
Két óra semmi az MDF-nél

Somogyi most "két óra semmi lesz!" felkiáltással lejött az emeletről az újságírók közé. Az egyik pártag szerint a politikusok fenti főhadiszállásán sem történik semmi, azon kívül, hogy gyorsan fogynak a szendvicsek. Debreczeni József a feleségével nézelődik, a hangulatot továbbra is "várakozó" forrásunk szerint.

Fotó: Mudra László [origo]
Kattintson még több képért!

20.10
Somogyi a Real-Barcát emlegeti

Somogyi Zoltán ahhoz hasonlította az előzetes felméréseket, mint amikor a Real-Barca meccsek eredményét latolgatják az újságírók. A kampányfőnök elmondta azt is, hogy eredetileg kilencven százalékban az MDF programjáról akartak beszélni a kampány során, és csak a tíz százalékot szántak volna az ellenfelekre, ez az arány azonban megfordult az MDF-et ért folyamatos támadások miatt.

20.15
MDF: Szokatlan a csúszás, de rendben van

Nagy Tamás soproni képviselőjelölt szerint szokatlan az elhúzódó szavazás, de "ha a törvények ezt írják elő, akkor rendben van".   

20.31
"Nem is vagyok tagja az MDF-nek"

Somogyi fáradhatatlanul vitatja az exit pollok megbízhatóságát: "Mindenki számoljon utána, hogy az elmúlt választásokon ki hány százezer szavazót tévesztett el. Érdekes játék, és most valószínűleg pláne mindenkit érdekel, mert 10-ig, 11-ig valószínűleg semmit nem fogunk tudni a választások eredményéről."

"Mi lenne, ha még én is pesszimista lennék, nemcsak a körülöttem lévő újságírók?" - válaszolta az MDF esélyeit latolgató kérdésre.

Fotó: Mudra László [origo]
Kattintson még több képért!

Az MDF esetleges B tervéről azt mondta, hogy az ő feladata a kampány irányítása volt, nem is tagja az MDF-nek.

Somogyi azt állítja, a már lezárt szavazókörökből sem kaptak tájékoztatást az eredményekről a párt szavazatszámlálóitól.

20.42
Bokrosék még sehol, Tomcat fotózik

Megjött Bánk Attila, azt viszont továbbra sem tudják, hogy mikor érkezik Dávid Ibolya és Bokros Lajos. Tomcat viszont megvan, épp egy fényképezőgéppel a kezében vonult el az [origo] tudósítója mellett.

21.08
Elfogyott a szendvics az MDF-nél

Elfogytak a szendvicsek a székház kertjében felállított sörsátorban és a székház nagytermében. A párt vezetése továbbra is a sajtótól elkülönülve, az emeleten várja a fejleményeket, csak Somogyi jelenik meg időnként, pár perce egy cigit is elszívott. Slosár Gábor képviselőjelölt szerint a politikusok nem idegesek, türelmesen várnak és nézik a tévét.

Fotó: Mudra László [origo]
Az utolsó falatok

21.10
Az MDF választ vár az OVB-től

Az MDF reméli, hogy az Országos Választási Bizottság (OVB) választ tud adni arra, hogy országszerte több szavazókörben miért nem tudták leadni voksukat az állampolgárok 19 óráig - mondta Somogyi Zoltán az újságíróknak. Hozzátette, az MDF nem kezdeményez vizsgálatot az ügyben.

20.15
Tomcat elbiciklizett

Tomcat elhagyta az MDF székházat, és kerékpárral távozott a helyszínről. 

20.21
A médiát hibáztatják az MDF-esek

Forrásunk szerint 40-50 politikus tartózkodik a székház emeltén, többen söröznek, és a médiát kárhoztatják amiatt, hogy a kampány hajrájában feljött az LMP.

20.35
Az MDF szerint már nem tud jót lépni az OVB

"Már nincs jó lépés" - mondta [origo]-nak Somogyi Zoltán az OVB azon felvetésére, hogy az urnák lezárása után el kéne kezdeni a részeredmények közlését.

Hoppá! A nap mottója:The system cannot find the path specified. (-2147024893)