Az MSZP a szavazatok 19,3 százalékát szerezte meg a választáson, így "elvesztette a kormányzás lehetőségét" - mondta Lendvai Ildikó pártelnök az eredmények közzététele után. Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt telefonon gratulált Orbán Viktornak a győzelemhez. A párt politikusai hajnali egy óra előtt távoztak, a székház teljesen kiürült.

18.06
Csak újságírók várnak az MSZP-re

A Jókai útnak azt a szakaszát, ahol az MSZP új székháza van, lezárta a rendőrség, ide csak az engedéllyel rendelkezők hajthatnak be - jelentette tudósítónk a helyszínről. Egyelőre sem szimpatizánsokat, sem tüntetőket vagy érdeklődőket nem látni. Az utca végén rengeteg újságíró és két operatőr gyülekezik.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Még több képért kattintson!

18.08
A székház emeletén gyülekezik az MSZP vezetése

Az [origo] az MSZP elnökségéhez közel álló, névtelenséget kérő forrásból úgy értesült, hogy az elnökség egy része már megérkezett, köztük Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt is. Ők jelenleg forrásunk szerint a székház felső emeletén üléseznek. A szocialisták egyelőre várják az eredményeket, és tanácskoznak az exit-pollokról. Forrásunk szerint hét órakor várható hivatalos nyilatkozat a párt részéről.

18.21
A szimpatizánsokat biztonsági őr őrzi

Az újságírók az MSZP-székház első emeletén várhatják az eredményeket, még a szimpatizánsoktól is elkülönítették őket, akik a földszinten, egy biztonsági őr által őrzött teremben várakozhatnak. Az érdeklődők és az MSZP hívei piros karszalagot kapnak.

18.26
Belógott a bábelőadásra gyűjtő néni

Az [origo] tudósítója az érdeklődők közül mindössze egy idős hölggyel találkozott, aki azt mondta, nem szimpatizál az MSZP-vel, de piros karszalagot kérve belógott a terembe. Rákbeteg gyerekeknek szervezett bábműsorokhoz szeretne szponzort találni egy politikus személyében.

18.30
Megérkezett Budai Bernadett

Megérkezett Budai Bernadett, az MSZP szóvivője, aki az [origo] tudósítójának kérdésére nem kívánta kommentálni az exit-poll eredményeket. Csak annyit mondott, hogy nem közvélemény-kutatást, hanem választást kell nyerni. Politológusként szakmailag is nagyon fontosnak tartja a mai napot - tette hozzá, majd felment az emeletre.

18.33
Három szimpatizáns

Fél hétkor összesen három szimpatizáns gyülekezett az eredményekre várva az MSZP székházának földszintjén.

18.44
Pogácsát és almát eszik az MSZP vezetése

Szolid rágcsálnivalókat, pogácsát, aprósüteményt és almát kértek a választási estére az MSZP politikusai - mondta tudósítónknak a pártház büfése. Hozzátette, hogy a büfé egész éjjel nyitva lesz, és jó forgalomra számítanak, főként a melegszendvicsekből szokott sok elfogyni. A büfés szerint négy évvel ezelőtt, a 2006-os választási éjszakán is ők szolgáltatták az élelmet az MSZP-nek. Kérdésünkre azt mondta, "akkor jobb hangulat uralkodott" a székházban, és jól fogyott minden termékük.

18.53
Puch László elégedett

Elégedett a részvételi aránnyal Puch László, az MSZP korábbi pártpénztárnoka - mondta a politikus az [origo]-nak. Hozzátette, rosszabbra számított, hiszen "nem volt ütközet", csendes volt a kampány. Puch kérdésünkre elmondta, egyelőre kevés politikus van a felső emeleten, de szerinte az MSZP-nél hagyomány, hogy a politikusok a saját választókörzetükben kezdik az estét, és majd csak az eredmények ismeretében, este 11 óra körül érkeznek a központba.

19.04
Nem hagyja ki az estét a bottal járó bácsi

A tudósítókat az MSZP-központban igyekeznek még a szimpatizánsoktól is távol tartani. Tudósítónk ennek ellenére beszélt egy idős, bottal járó bácsival, aki kérdésünkre, hogy miért szeretné a székházban tölteni az estét, csak annyit mondott: "mert ide tartozom".

19.12
Nyolcig nem nyilatkozik az MSZP

A sajtószobába egy percre besietett Lendvai Ildikó pártelnök, de csak annyit mondott, hogy nyolc órakor nyilatkozik majd. Ezután sietve távozott - jelentette tudósítónk.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

19.25
Kiss Péter elhajtott

Fél nyolc előtt a párközpontból kilépett Kiss Péter társadalompolitikai miniszter, majd Audijával elhajtott. Az MSZP székházánál tudósítónk szerint öt szocialista szimpatizáns ácsorog, akik azt mondták, csalódottak, mert nagyszabású rendezvényre számítottak.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Nagy rendezvényt vártak - kattintson még több képért!

19.35
Szendvics és uborka az MSZP-seknek

Újabb vacsoraadagokat vittek fel az emeletre az MSZP politikusainak egy kiskocsin. Tudósítónk szerint főként rántott húsos szendvicseket és kovászos uborkát szállítottak.

19.40
Örül az exit-polloknak az ORTT MSZP-s tagja

Örül az exit-poll felméréseknek Gyuricza Péter, az ORTT MSZP által delegált tagja, mert ezek alapján úgy tűnik, hogy az LMP bejut a parlamentbe. Gyuricza tudósítónknak azt mondta, ha a Fidesz kétharmados többséget szerez, akkor van rá esély, hogy gyökeresen átalakul a média szabályozása, és az év végéig valószínűleg tető alá hozzák az új médiatörvényt.

19.43
Fideszes hölgy tévedt az MSZP-központhoz

Egy eltévedt idős hölgy jelent meg a Jókai utcában az MSZP-székház előtt, és megkérdezte az újságírókat, hogy merre van a Fidesz rendezvénye. Tudja, hogy ez "az ellenség", de kérte, hogy igazítsák útba. Az újságírók a Vörösmarty térre irányították, ezután határozott léptekkel távozott.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
A harmadikon üléseznek a politikusok - még több képért kattintson!

19.51
Korai lenne elkeseredni egy MSZP-s szerint

Egy befolyásos, a kampánycsend miatt névtelenséget kérő MSZP-s politikus azt mondta, "korai lenne még elkeseredni az exit-poll eredmények miatt", amelyek szerint gyakorlatilag az MSZP a Jobbikkal küzd. Azt ugyanakkor nem tudta megmondani, hogy az átjelentkezések miatt kialakult sorbanállás vajon kinek kedvez.

20.18
Ingyen adják a sört az MSZP-nél

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Nem kerül semmibe - még több képért kattintson!

20.33
Kajánkodó fideszesek tűntek fel az MSZP-székháznál

Újabb Fidesz-szimpatizánsok tűntek fel az MSZP-székház előtt, összesen hat fiú és egy lány, akiknél összetekert magyar zászló volt. Tudósítónknak azt mondták, eljöttek megnézni, hogy "itt mi újság". Remélték, hogy itt megduplázzák a tömeget, és megállapították, hogy sikerült - mondták. Tudósítónk szerint rajtuk kívül összesen két ember lézengett a pártház előtt. A fideszes fiatalok rövid nézelődés után visszaindultak a Vörösmarty térre, ahol "sokan vannak, és jobb a buli".

20.36
Szervezett átszavazásról suttognak az MSZP-székházban

Az MSZP székházában az [origo] tudósítója szerint az egyik legfőbb beszédtéma az, hogy az átszavazások miatt kialakult helyzet szervezett akció eredménye lehet. A találgatások szerint a Jobbik felszólította a támogatóit, hogy jelentkezzenek át Budapestre, mert itt van a legnagyobb esélye a pártnak arra, hogy az átszavazókkal annyival több töredékszavazatuk lesz, hogy az akár egy plusz mandátumot is jelenthet a pártnak. Egy MSZP-hez közeli forrás is ezt mondta tudósítónknak, szerinte ezt az elméletet támasztja alá az is, hogy milyen "mintázatot" adnak az átszavazások, hogy melyik kerületekben állnak sorban még most is a szavazók.

20.55
Idegesen topognak az újságírók az MSZP-központban

Mintegy ötven szimpatizáns gyűlt össze a földszinti teremben, ahol csak meghívott vendégek lehetnek. Az épület előtti rész szinte teljesen üres. Politikus régóta nem mutatkozott a sajtóteremben, az újságírók egyre türelmetlenebbek - jelentette tudósítónk.

21.13
A politikusok már tudnak eredményeket az MSZP-nél

Az MSZP-s politikusok többsége már tudja, hogyan alakultak az eredmények a saját kerületében - mondta az [origo]-nak egy névtelenséget kérő, MSZP-hez közeli forrás, amikor lejött a pártszékház emeletéről, ahol a vezető politikusok tartózkodnak. A szavazókörökben dolgozó embereik nyomták ki - magyarázta. Hozzátette, az elnökség tagjai egyelőre várakoznak, sem elkeseredettség, sem öröm nem jellemző.

Hoppá! A nap mottója:The system cannot find the path specified. (-2147024893)