Síró asszonyok kísérték a kormányalakítást - a szombati események percről-percre

2010.05.29., 10:15

Orbán Viktor miniszterelnök és az új miniszterek is esküt tettek az országgyűlés szombati ülésnapján. Orbán Viktor előbb édesanyját ríkatta meg, majd Kossuth téri beszéde alatt egy idős nő is sírva fakadt. Kövér László levágatta a haját, a jordán király ajándékot küldött Orbánnak, Kósa Lajos pedig nekiment Budapestnek. Orbán Viktor nem babazsúrra készül. Az események percről-percre az [origo]-n.

17.20 |

Gólyalábbal és könnyekkel várták Orbán Viktor a Kossuth téren

 
16.40 |

"Nem hibáztam, a Fideszre szavaztam!"

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Nézze meg a Fidesz gyűlésen készült képeinket ezen a linken vagy a képre kattintva!

16.31 |

Székely himnusz Tőkésnek

Tudósítónk szerint Orbán beszéde után gyakorlatilag azonnal szétszéledtek az emberek a Kossuth térről. Egy fiatal párt azt mondta, hogy jól érezték magukat, de nem a program miatt jöttek, hanem azért, hogy megünnepeljék az új kormány megalakulását.

A fellépőknek fenntartott kijáratnál kisebb csoport gyűlt össze, tagjai a székely himnuszt énekelték. Néhány érdeklődő szerint Tőkés László romániai magyar EP-képviselő tűnt fel a közelben, őt köszöntötték.

16.30 |

Lendvai szerint diktátum a kormányprogram

A Fidesz-KDNP-nek továbbra sincs valódi kormányprogramja, ezért azt nem is szavazta meg az MSZP - mondta szombati sajtótájékoztatóján a szocialisták frakcióvezetője, Mesterházy Attila. Szerinte működésképtelen az új kormányzati struktúra. Lendvai Ildikó pártelnök tartalmilag üresnek, keretében hamisnak nevezte a kormányprogramot.

Lendvai Ildikó nem együttműködésnek, hanem diktátumnak nevezte a kormányprogramot. Az MSZP elnöke kifogásolta, hogy a választást forradalomnak nevezte a Fidesz, mert ez szerinte azt jelentené, hogy a szavazók 47 százaléka ellenforradalmár volt.

(Független Hírügynökség)

16.25 |

Feltámadt a szél a Kossuth téren

Feltámadt a szél a Kossuth téren, tudósítónk szerint sietve távoznak az emberek a helyszínről.

16.25 |

Elsírta magát egy néni Orbán beszéde alatt

Tudósítónk szerint egy idős hölgy elsírta magát Orbán Viktor beszéde alatt, és azt mondta, boldog, hogy megérhette ezt a napot, amikor újra Orbán vezeti az országot.

16.10 |

Hazaindultak az emberek a Kossuth térről

Hatalmas tapost kapott Orbán Viktor a Kossuth téren, de tudósítónk szerint a beszéd után egyből elkezdtek szétszéledeni az emberek

16.09 |

Orbán gránitalapot épít a falak helyére

Gránitalapot épít a jövőnek a nemzeti kormány Orbán Viktor szerint, az elmúlt nyolc évben felhúzott falakat viszont lerombolják.

Orbán szerint azért jöttek most össze, hogy megerősítsék a szövetséget, majd négy évvel ezelőtti beszédéből idézett, és a Hajrá Magyarország! felkiáltással zárta mondandóját.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

További képekért kattintson a fotóra!

16.03 |

Orbán: Gyógyul az ország

Változnak az idők, hegednek a sebek, csillapodik a láz, gyógyul az ország - ezzel kommentálta Orbán Viktor azt, hogy a kettős állampolgárságról szóló törvényt nagy fölénnyel fogadta el az országgyűlés.

"Nem babazsúrra készülünk" - mondta Orbán, aki szerint az ország csak "tőlünk, a Kossuth tériektől" várhatja el, hogy kihúzza a bajból. Magyarország az elmúlt nyolc évben egy zaklatott, beteg emberre hasonlított. A nemzeti egységnek az a dolga, hogy megteremtsen egy olyan korszakot, amelyet később modern békeidőként jegyeznek majd a történelemben.

16.02 |

Az esőfelhőket figyelik a Kossuth téren

Esőfelhők gyülekeznek a Kossuth téren, feltámadt a szél. Tudósítónk szerint egyre többen nézik aggodalmaskodva az eget.

16.00 |

Orbán: Sokat tanultunk az elmúlt nyolc évből

Orbán szerint a nemzeti oldal sokat tanult az elmúlt nyolc évben, és azt is megértették, hogy a rossz rendszereket nem lehet megváltoztatni, újat kell alapítani helyettük.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

További képekért kattintson a fotóra!

15.57 |

A pihenőket is megmozgatta Orbán

Orbán Viktor érkezésére sokan feltápázkodtak a fűből, akik eddig hűsöltek vagy csak egyszerűen leültek - jelentette tudósítónk.

15.55 |

Orbán: Ebből a közösségből szeretnék erőt meríteni

Orbán Viktor azt mondja, azért hívta a Kossuth térre újra az embereket, mert ebből a közösségből szeretne erőt meríteni élete legnehezebb feladata előtt.

Nyolc éve egy torokszorító érzés hozott minket ide a Kossuth térre, amikor láttuk, hogy bajba került a hazánk - mondta Orbán, aki szerint ennek a közösségnek az a jellemzője, hogy sose adja fel. "2006-ban is azt gondoltuk: vesztettünk, de nem győztek le minket. Minket soha nem győzhetnek le" - mondta.

15.53 |

Esküvő a Kossuth téren

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Esküvő a Kossuth tér szélén Semjén Zsolt beszéde közben

15.52 |

Orbán: Nem a tisztem, a szívem hozott ide

Nem a tisztem, hanem a szívem hozott ide - kezdte beszédét Orbán Viktor a Kossuth téren összegyűlt tömeg előtt. "Egy vagyok azok közül, aki magyar, tehát nem keleti, nem nyugati, hanem magyar országot akar" - mondta Orbán.

15.50 |

Ováció fogadja Orbánt a téren

"Megnyertük, megnyertük" felkiáltásokkal köszöntötte a Kossuth téri tömeg Orbán Viktort.

15.45 |

A Fidesz frakció felsorakozott a főlépcsőn

Tudósítónk szerint a Fidesz frakció felsorakozott a Parlament főlépcsőjén, Szijjártó Péter szóvivő rendezgeti, ki hova álljon. A főlépcső a Parlament Kossuth térre nyíló főkapujához vezet, a Fidesz-színpad a főkapu előtt áll. A koreográfia szerint előbb a képviselők fognak kimenni a kapun, majd utat nyitnak Orbán Viktornak. Szijjártó Péter mindenkit megkért, hogy a beszéd után azonnal menjen vissza az épületbe.

15.40 |

Kósa: A főváros a gyurcsányizmus utolsó fészke

Kósa Lajos szerint még mindig vannak olyanok az országban, akik nem akarják a nemzeti együttműködést. Szerinte a most elűzött gyurcsányizmusnak van egy koraszülött ikertestvére, amit demszkyzmusnak hívnak, és egy unokatestvére, amit hagyóizmusnak. Kósa szerint a főváros az utolsó fészke annak a gondolkodásnak, amelyet szeretnének múlttá tenni. Ezért szerinte az őszi önkormányzati választás nem egy egyszerű szavazás lesz.  

15.35 |

Kósa: A kampány a miniszterelnök esküjével kezdődik

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető elnöke egy angol mondással kezdte beszédét: a kampány a miniszterelnök esküjével kezdődik. Szerinte ez azt is jelenti, hogy kampányolni nem lehet az emberek kihagyása nélkül, de tisztességesnek se lehet lenni. A nemzeti együttműködés programja szerinte azt jelenti, hogy tízmillió emberrel együtt szeretnének kormányozni.

Előző
Következő